Iohannis a promulgat legea privind asigurarea de personal vorbitor de limbă maternă în instituțiile de sănătate și servicii socia

Publicat: Vineri, 19 Mai 2017 16:48 // Actualizat: Vineri, 19 Mai 2017 16:48 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri actul normativ pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, precum și a art. 41 din Legea asistenței sociale nr. 292/2011, care prevede asigurarea în instituțiile de sănătate și servicii sociale și a personalului cunoscător al limbii minorităților naționale din zona respectivă.

Legea prevede "asigurarea în unitățile sanitare și a personalului de specialitate de asistență medicală sau socială, după caz, cunoscător al limbii minorităților naționale în unitățile administrativ-teritoriale în care cetățenii minorităților naționale fie au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, fie numărul lor este de cel puțin 5.000, cu respectarea celorlalte prevederi din fișa postului".

De asemenea, actul normativ stipulează că "în unitățile administrativ-teritoriale în care cetățenii minorităților naționale fie au o pondere de peste 20% din numărul total al locuitorilor, fie numără cel puțin 5.000 de cetățeni, prin grija autorităților administrației publice locale, instituțiile și unitățile de asistență socială asigură și personal cunoscător al limbii minorităților naționale respective, cu respectarea celorlalte prevederi din fișa postului".

PNL, USR și PMP au ridicat o obiecție de neconstituționalitate a legii pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, precum și a art. 41 din Legea asistenței sociale nr. 292/2011 după adoptarea de către Parlament. CCR a respins sesizarea.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis lege promulgată lege promulgata Iohannis reforma sanatate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8344
RON
14 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H