Natalia Intotero şi Simona Oprescu au depus jurământul la Palatul Cotroceni, în prezenţa lui Iohannis. Cele două au preluat Ministerul Muncii şi pe cel al Familiei

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care se numesc noii miniștri la Ministerul Muncii - Simona Bucura Oprescu - și Ministerul Familiei, Natalia Intotero. Ceremonia de depunere a jurământului a avut loc miercuri, de la ora 14.00, la Palatul Cotroceni.

19 iul. 2023, 09:36
Natalia Intotero şi Simona Oprescu au depus jurământul la Palatul Cotroceni, în prezenţa lui Iohannis. Cele două au preluat Ministerul Muncii şi pe cel al Familiei

Miercuri, la ora 14.00, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale şi a ministrului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD şi preşedinte al comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor a fost votată în şedinţa conducerii PSD pentru a prelua Ministerul Muncii. Pentru Ministerul Familiei a fost desemnată de către social democraţi Natalia Intotero, preşedinte al comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat luni, despre nominalizările PSD pentru ministerele Muncii şi Familiei, şi anume deputatele Simona Bucura Oprescu şi Natalia Intotero, că sunt două doamne atât cu activitate politică dar şi cu activitate în Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Bruxelles, despre mesajul PSD privind o demisie de onoare şi a ministrului PNL al Culturii, Raluca Turcan, că ”demisiile politice au fost suficiente, iar pentru moment este important să se găsească toate persoanele vinovate de grozăviile descoperite”.

Iohannis a mai spus că a fost informat de către premier cu privire la nominalizarea Simonei Bucura Oprescu şi a Nataliei Intotero şi miercuri, noii miniştri la Muncă şi Familie vor depune jurământul.

Cele două îi înlocuiesc pe Marius Budăi şi Gabriela Firea, care şi-au dat demisia săptămâna trecută, după scandalul centrelor pentru îngrijirea bătrânilor din judeţul Ilfov.

Citeşte şi: Rareş Bogdan: „I-am spus lui Marcel Boloș să nu se comporte ca un contabil. Nu-l dăm afară, îl rugăm doar să fie liberal”

Simona Bucura Oprescu se află la al treilea mandat de parlamentar. Aceasta a făcut parte din componența Parlamentului și în legislaturile 2016-2020 și 2012-2016, potrivit CV-ului ei, publicat pe site-ul Camerei Deputaților.

De asemenea, ea a fost consilier județean și secretar al Comisiei pentru Învăţământ, Sănătate, Cultură, Culte, Patrimoniu, Sport, Turism, Agrement între anii 2004 și 2008.

Simona Oprescu, validată de Iohannis

Simona Bucura Oprescu, care este absolventă a Facultății de Științe Economice din cadrul Universității de Stat din Craiova, are în CV și un program postuniversitar în domeniul securității naționale la Colegiul Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”.

De asemenea, în perioada 2009-2011, ea a urmat studii de master în domeniul relațiilor internaționale și programelor europene la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”. În cadrul aceleiași instituții, a absolvit un program postuniversitar în domeniul managementului afacerilor interne.

Simona Bucura Oprescu este din Argeș, este căsătorită și este mama unui copil. Soțul ei, Mihail-Adrian Oprescu, este angajat al ITM Argeș, obținând venituri din colaborarea cu alte instituții, precum Autoritatea Națională pentru Egalitate de Șanse (ANES), Universitatea Constantin Brâncoveanu sau IM Romania.

Potrivit declaraţiei de avere, Simona Oprescu și-a cumpărat recent două arme de vânătoare cu lunetă în valoare de 6.000 de euro fiecare, deoarece soțul său este președintele Asociației de Vânători și Pescari Sportivi din județul Argeș. Pe lângă aceste arme, mai are și o mașină, însă nu are case sau terenuri. Mai are în cont suma de 161.000 de lei.

Natalia Intotero, a doua nominalizare făcută de coaliția PSD și se află tot la al treilea mandat. Potrivit declarației de avere, aceasta deține șase terenuri, două case, trei mașini și două spații comerciale. Anul acesta a vândut un teren intravilan și un spațiu comercial. În cont deține suma de 92.884 lei.

Citeşte şi: Gigi Becali sare în apărarea Gabrielei Firea: „O susțin! Nu e vinovată!” | VIDEO EXCLUSIV