Natalia Intotero şi Simona Oprescu au depus jurământul la Palatul Cotroceni, în prezenţa lui Iohannis. Cele două au preluat Ministerul Muncii şi pe cel al Familiei

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care se numesc noii miniștri la Ministerul Muncii - Simona Bucura Oprescu - și Ministerul Familiei, Natalia Intotero. Ceremonia de depunere a jurământului a avut loc miercuri, de la ora 14.00, la Palatul Cotroceni.
Filip Stan
19 iul. 2023, 09:36
Natalia Intotero şi Simona Oprescu au depus jurământul la Palatul Cotroceni, în prezenţa lui Iohannis. Cele două au preluat Ministerul Muncii şi pe cel al Familiei

Miercuri, la ora 14.00, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale şi a ministrului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD şi preşedinte al comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor a fost votată în şedinţa conducerii PSD pentru a prelua Ministerul Muncii. Pentru Ministerul Familiei a fost desemnată de către social democraţi Natalia Intotero, preşedinte al comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat luni, despre nominalizările PSD pentru ministerele Muncii şi Familiei, şi anume deputatele Simona Bucura Oprescu şi Natalia Intotero, că sunt două doamne atât cu activitate politică dar şi cu activitate în Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la Bruxelles, despre mesajul PSD privind o demisie de onoare şi a ministrului PNL al Culturii, Raluca Turcan, că ”demisiile politice au fost suficiente, iar pentru moment este important să se găsească toate persoanele vinovate de grozăviile descoperite”.

Iohannis a mai spus că a fost informat de către premier cu privire la nominalizarea Simonei Bucura Oprescu şi a Nataliei Intotero şi miercuri, noii miniştri la Muncă şi Familie vor depune jurământul.

Cele două îi înlocuiesc pe Marius Budăi şi Gabriela Firea, care şi-au dat demisia săptămâna trecută, după scandalul centrelor pentru îngrijirea bătrânilor din judeţul Ilfov.

Citeşte şi: Rareş Bogdan: „I-am spus lui Marcel Boloș să nu se comporte ca un contabil. Nu-l dăm afară, îl rugăm doar să fie liberal”

Simona Bucura Oprescu se află la al treilea mandat de parlamentar. Aceasta a făcut parte din componența Parlamentului și în legislaturile 2016-2020 și 2012-2016, potrivit CV-ului ei, publicat pe site-ul Camerei Deputaților.

De asemenea, ea a fost consilier județean și secretar al Comisiei pentru Învăţământ, Sănătate, Cultură, Culte, Patrimoniu, Sport, Turism, Agrement între anii 2004 și 2008.

Simona Oprescu, validată de Iohannis

Simona Bucura Oprescu, care este absolventă a Facultății de Științe Economice din cadrul Universității de Stat din Craiova, are în CV și un program postuniversitar în domeniul securității naționale la Colegiul Național de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”.

De asemenea, în perioada 2009-2011, ea a urmat studii de master în domeniul relațiilor internaționale și programelor europene la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”. În cadrul aceleiași instituții, a absolvit un program postuniversitar în domeniul managementului afacerilor interne.

Simona Bucura Oprescu este din Argeș, este căsătorită și este mama unui copil. Soțul ei, Mihail-Adrian Oprescu, este angajat al ITM Argeș, obținând venituri din colaborarea cu alte instituții, precum Autoritatea Națională pentru Egalitate de Șanse (ANES), Universitatea Constantin Brâncoveanu sau IM Romania.

Potrivit declaraţiei de avere, Simona Oprescu și-a cumpărat recent două arme de vânătoare cu lunetă în valoare de 6.000 de euro fiecare, deoarece soțul său este președintele Asociației de Vânători și Pescari Sportivi din județul Argeș. Pe lângă aceste arme, mai are și o mașină, însă nu are case sau terenuri. Mai are în cont suma de 161.000 de lei.

Natalia Intotero, a doua nominalizare făcută de coaliția PSD și se află tot la al treilea mandat. Potrivit declarației de avere, aceasta deține șase terenuri, două case, trei mașini și două spații comerciale. Anul acesta a vândut un teren intravilan și un spațiu comercial. În cont deține suma de 92.884 lei.

Citeşte şi: Gigi Becali sare în apărarea Gabrielei Firea: „O susțin! Nu e vinovată!” | VIDEO EXCLUSIV

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!