Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii prin care România împrumută 4 miliarde de euro de la Uniunea Europeană

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni două decrete de promulgare a unor legi, printre care cea prin care se aprobă un împrumut al României de la Uniunea Europeană, în valoare de peste 4 miliarde de euro.

08 mart. 2021, 16:47
Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii prin care România împrumută 4 miliarde de euro de la Uniunea Europeană

Iohannis a semnat decretul de promulgare a acordului care a fost semnat încă de anul trecut, pe 9 octombrie la Bucureşti şi pe 20 octombrie la Bruxelles. Preşedintele a mai promulgat legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă care completează decretul de înfiinţare a Companiei Naţionale de Investiţii.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 8 martie 2021, următoarele decrete:

Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 95/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 25/2001 privind înființarea Companiei Naționale de Investiții „C.N.I.” – S.A. (PL-x 409/29.06.2020);

Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 177/2020 pentru aprobarea Acordului de împrumut dintre Uniunea Europeană, în calitate de Creditor şi România, în calitate de Împrumutat, în valoare de 4.099.244.587 euro, semnat la București, la 8 octombrie 2020 şi la Bruxelles, la 19 octombrie 2020 (PL-x 661/26.10.2020).”, se arată în agenda preşedintelui, publicată pe Presidency.ro, site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Iohannis, mesaj pentru doamnele din România de 8 martie

Ca în fiecare duminică, şeful statului a fost prezent la biserica din Sibiu împreună cu soţia sa. La ieşire, cu ocazia zilei de 8 martie, preşedintele le-a transmis un mesaj doamnelor.

În prag de 8 martie, preşedintele le-a transmis o urare doamnelor care l-au aşteptat la ieşirea din biserică.

”La mulţi ani pentru mâine”, le-a transmis Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Terasele şi restaurantele ar putea rămâne fără autorizaţie dacă încalcă repetat regulile anti-COVID. Propunerea PSD, susţinută de Orban: „Să se poată dispune această măsură”