Iohannis: Ar fi un lucru foarte bun pentru România să-şi extindă schimburile comerciale cu China

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a declarat joi, la RRA, că extinderea schimburilor comerciale cu China ar fi un lucru foarte bun pentru România.

RomaniaTV.net
13 nov. 2014, 17:36
Iohannis: Ar fi un lucru foarte bun pentru România să-şi extindă schimburile comerciale cu China

‘China este o mare putere economică şi ar fi un lucru foarte bun pentru România să-şi extindă schimburile comerciale cu China, dar nu trebuie să mergem într-o zonă pe care n-o gestionăm. Relaţiile economice sunt importante şi aici trebuie să avem preocupările noastre’, a spus Iohannis.

Referitor la politica externă a României, Iohannis a precizat că securitatea ţării noastre se bazează pe trei piloni, SUA, NATO şi UE.

‘Securitatea noastră, a României, şi perspectiva de viitor ca ţară democrată, se bazează clar pe cei trei piloni de politică externă, piloni care definesc parteneriatele noastre cele mai importante, partenariatul strategic cu SUA, este vorba de rolul nostru pe care îl jucăm în NATO şi rolul nostru pe care îl jucăm în Uniunea Europeană. Aceste trei parteneriate trebuie să definească politica noastră în relaţia de exemplu cu Federaţia Rusă, cu Ucraina. Subliniez, numai împreună cu partenerii noştri se pot obţine progrese în detensionarea situaţiei deosebit de complicate cu care ne confruntăm datorită evenimentelor din Crimeea, din estul Ucrainei, din ultimele luni de zile’, a spus Iohannis.