Iohannis, ATAC la Coaliţia PSD - ALDE: Să legifereze transparent, nu împotriva celor guvernaţi. OUG pe legile justiţiei, îngrijorătoare

Publicat: Joi, 18 Octombrie 2018 10:32 // Actualizat: Joi, 18 Octombrie 2018 11:02 // Sursa: romaniatv.net

Klaus Iohannis a făcut primele declarații în scandalul Ordonanței de urgență pe legile justiției. Şeful statului a declarat, joi, referindu-se la OUG pe justiţie, că se vede că această coaliţie PSD-ALDE nu doreşte să legifereze nici transparent, nici să se consulte cu partenerii, apreciind că "nu este calea bună". "Guvernarea să se facă pentru cei guvernați, nu împotriva lor", a spus şeful statului. 

"Această ordonanţă (OUG pe legile justiţiei n.red.) este foarte îngrijorătoare. Aici avem chiar mai multe lucruri de discutat şi n-aş vrea să intru în multe detalii, o să o fac când ajungem cu toţii acasă, dar câteva idei merită menţionate. Bunăoară, pensionarea magistraţilor - este o chestiune pe care eu am semnalat-o, am solicitat Parlamentului o reluare a discuţiei, o reevaluare, n-au făcut-o, ca după aceea ministrul Justiţiei să vină, netransparent, fără consultări publice, să schimbe aceste articole, dar măcar dacă le-ar fi schimbat în sensul să fi rezolvat problema, nu a rezolvat nimica, pur şi simplu le-a amânat", a afirmat Iohannis.

Iohannis, despre numirea Adinei Florea la şefia DNA: Am cerut să fie verificată legalitatea acestei propuneri, CSM a dat aviz negativ

Şeful statului a acuzat Guvernul, respectiv pe ministrul Justiţiei, că au introdus "peste noapte" noi condiţii pentru procurori, "chestiuni care nu au fost discutate în Parlament şi care nu au fost pregătite" şi că se ignoră avize ale CSM.

"Iată de ce am spus că nu se legiferează corect. Lumea se aşteaptă, şi pe bună dreptate, ca legiferarea să se facă într-un mod transparent, după consultări, şi ţinând cont şi de opiniile sistemului, or se vede că această coaliţie PSD-ALDE şi Guvernul lor nu doresc să legifereze nici transparent, nici să se consulte cu partenerii... nu este calea bună, nu este calea care va duce la pace socială şi nici măcar nu va rezolva probleme din justiţie", a afirmat Iohannis.

"Confuzia generală creată de PSD - ALDE, de modul în care se legiferează, schimbările pe justiție unde PSD abordează o conduită neașteptată și contrară așteptărilor populației, situația nemulțumitoare a dus la această scădere, în evaluarea mea este o scădere temporară și în măsura în care reușim să ne revenim acasă, să legiferăm transparent, iar guvernarea să se facă pentru cei guvernați, nu împotriva lor situația se va schimba în bine," a mai spus Klaus Iohannis.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ALDE coalitia psd alde Klaus Iohannis OUG legile justitiei PSD
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 oct 11:53
Răspunde | Votează email 0 email
Cetateanu Cenusiu
Dupa ce a vizionat filmul , prin cenusa imperiului , un cetatean a vrut sa se duca acasa , de la cinematopeica , si a dat masina peste el in drum spre casa , a stat in spital patru luni de zile , iar cand a ajuns acasa in bucuresti a constatat ca a ramas pe drumuri , ca nu a platit la intretinere patru luni de zile , s-a dus la pompei si s-a scufundat in cenusa in viata de apoi , ca nimeni de la bloc de la el nu a mai dorit sa fie un bun crestin , si la trimis la pompei , ca e mai ieftin . Da , crestini sunt vecinii pentru ei , dar nu si pentru alti vecini , ca e scump !
18 oct 13:16
Răspunde | Votează email 1 email
dupa DIR
“Economistul Dr. Constantin Cojocaru despre jefuirea României prin Legea offshore
LEGEA OFFSHORE, prin care românilor li se fură peste 130 miliarde de euro, cu care am putea construi 8.000 kilometri de autostrăzi şi 5.000 kilometri de căi ferate de mare viteză
Lansat în massmedia sub denumirea de LEGEA OFFSHORE, proiectul de lege „privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore” vrea să legifereze, de fapt, condiţiile în care românii vor fi deposedaţi de importantele zăcăminte de gaze naturale descoperite în apele teritoriale ale României din Marea Neagră, de veniturile care vor fi generate de exploatarea acestor zăcăminte, în valoare de peste 130 miliarde de euro.
Românii au fost deposedaţi de capitalul – fabrici, uzine, bănci, căi de comunicaţii, spaţii comerciale şi de birouri etc – pe care îl acumulaseră până în anul 1989, în valoare de peste 500 miliarde de euro, în banii actuali, de profiturile realizate cu acest capital în ultimii 29 de ani, în valoare de peste 2.000 miliarde de euro, de peste 60% din terenurile agricole ale ţării.
Românilor li s-a furat şi li se fură ţara prin LEGI, prin NORME dispuse de către organul reprezentativ SUPREM al poporului român, PARLAMENTUL ţării, componentă a statului român, care, în realitate, este o marionetă a celor care l-au capturat în ziua de 22 decembrie 1989.
În titlurile legilor ei ne spun că fac reorganizări, privatizări, retrocedări, vânzări. Prin textele legilor ei ne-au furat capitalul, pământul, veniturile.
A venit rândul să ni se fure şi Marea cea Mare, cu bogăţiile din adâncurile ei şi cu veniturile rezultate din exploatarea acestor bogăţii.
În titlul LEGII OFFSHORE, ei ne vorbesc despre „implementări” de operaţiuni petroliere, iar în textul legii ei stabilesc normele prin aplicarea căror
1
EUR
4.7228
RON
17 Jun
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H