Iohannis îşi cere scuze public pentru afirmaţia „în faţa bolii ori eşti precaut, ori eşti prost”. Clarificările aduse de preşedinte

Klaus Iohannis a adus clarificări, după ce a spus că "în faţa unei boli eşti precaut sau eşti prost". Preşedintele a explicat că a vrut să atragă atenţia asupra pericolului manipulării deoarece există persoane care primesc informaţii despre epidemiei şi încearcă să ducă "în ridicol" acţiunile autorităţilor.

RomaniaTV.net
11 iun. 2020, 15:03
Iohannis îşi cere scuze public pentru afirmaţia „în faţa bolii ori eşti precaut, ori eşti prost”. Clarificările aduse de preşedinte

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să-şi ceară scuze pentru afirmaţiile pe care le-a făcut.

„Dacă cineva prin acea afirmaţie a mea s-a simţit lezat, îmi cer scuze public. Nu m-am referit la persoane care sunt pacienţi sau posibili pacienţi. Nu m-am referit nici la persoane care nu au informaţie.

Am vrut să atrag atenţia asupra pericolului manipulării. În discuţia pe care am avut-o cu dumnevoastră a fost vorba despre oameni care sunt informaţi, primesc datele despre epidemie şi mi se pare inadmisibil ca o persoană publică care cunoeşte datele problemei să încerce să ducă acţiunile autorităţilor, îngrijorările oamenilor în ridicol”, a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a amintit că în România peste 1.300 de persoane au murit din cauza coronavirusului.

„Nu pot să accept ca în România, unde am avut şi astăzi foarte mulţi bolnavi de COVID-19, unde avem peste 1.300 de persoane decedate de această boală să umble unii prin spaţiul public să spună că cineva a ascuns datele, că cineva ar trebui să răspundă, că ar trebui să ne relaxăm cu toţii şi ar trebui să ne vedem de treabă. Aşa ceva nu se poate!

Aceşti oameni care cunosc datele problemei şi să încearcă să manipuleze într-un mod inadecvat opinia publică trebuie cumva arătaţi cu degetul ca să-şi revină, nu pentru altceva”, a menţionat Klaus Iohannis.

Şeful statului a menţionat că este important e „să nu dăm crezare informaţiilor, manipulărilor şi să luăm de bune informaţiile publice care se dau în fiecare zi”.

„Nu există alte informaţii decât cele pe care le aflăm zilnic la ora 13 prin comunicate de presă. (…)

Am vrut să atrag atenţia asupra unei posibile încercări de manipulare a opiniei publice într-un mod destul de nepotrivit şi cu singurul scop de a vâna câteva voturi, fiindcă nu-i aşa vin alegerile”, a conchis Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „În faţa bolii ori eşti precaut, ori eşti prost”