Iohannis, despre apelativul „Mister President”: Un detaliu penibil mai degrabă, decât important

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că apelativul "Mister President" cu care i s-a adresat vicepreşedintele american Joe Biden premierului Victor Ponta este "un detaliu penibil mai degrabă, decât important".

RomaniaTV.net
22 mai 2014, 12:01
Iohannis, despre apelativul „Mister President”: Un detaliu penibil mai degrabă, decât important

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre apelativul „Mister President” folosit de vicepreşedintele SUA, Joe Biden, la adresa lui Victor Ponta şi dacă crede că americanii văd deja tranşate lucrurile privind alegerile prezidenţiale din toamnă.

„Am citit această speculaţie într-o gazetă. Nu ştiu de ce i s-a adresat aşa. Poate a ţintit calitate de preşedinte de partid sau a fost o eroare din partea celor care au pregătit materialul pentru vicepreşedinte„, a declarat Iohannis.

El a explicat că nu consideră important acest apelativ.”Nu cred că trebuie să-i dăm vreo importanţă acelui detaliu penibil mai degrabă, decât important”, a spus Iohannis, citat de gandul.info.

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, i s-a adresat premierului Victor Ponta cu apelativul „preşedinte”, la finalul discuţiei avute, miercuri, la Palatul Victoria.

CITEŞTE ŞI JOE BIDEN către Ponta, la Guvern: „Domnule preşedinte, vă mulţumesc”. Reacţia premierului

Casa Albă menţionează, în transcrierea declaraţiilor vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, făcute la Palatul Victoria, apelativul adresat de acesta premierului Victor Ponta, „Mr. President”, urmat de „[sic]”, declaraţiile citate încheindu-se cu formula: „Mulţumesc foarte mult, domnule prim-ministru”.