Iohannis, despre întâlnirea dintre Simina Tănăsescu şi Petre Lăzăroiu: Nu e nicio presiune. Replica lui Lăzăroiu UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, referitor la întâlnirea dintre consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu şi judecătorul CCR Petre Lăzăroiu că nu a existat nicio presiune asupra acestuia, iar comunicatul Administraţiei Prezidenţiale "conţinea tot ce a fost de spus". 

RomaniaTV.net
19 iun. 2018, 13:10
Iohannis, despre întâlnirea dintre Simina Tănăsescu şi Petre Lăzăroiu: Nu e nicio presiune. Replica lui Lăzăroiu UPDATE

UPDATE Judecătorul Petre Lăzăroiu i-a răspuns preşedintelui Iohannis, spunând că nu l-a atacat personal pe şeful statului, ci doar şi-a pus mai multe întrebări pemarginea întâlnirii cu Simina Tănăsescu.

„Niciodată eu nu am acuzat pe domnul Iohannis că ar fi implicat într-un asemenea scandal. Ceea ce am spus eu a fost că mi-am pus întrebări și am încercat să gândesc ce se află în spatele acestei întâlniri. Fac precizarea că eu o cunosc pe doamna Tănăsescu, suntem în relații foarte bune, dar nu de familie, nu apropiate. E prima oară când doamna mă sună și îmi cere o întâlnire. M-am dus la această întâlnire fiind curios să văd despre ce e vorba, mai ales că mi-a spus că are o sarcină ingrată. Observ acum, din ce a declarat președintele, că, într-adevăr, se confirmă că are o plângere a unei asociații la Cotroceni, dar în niciun caz nu s-a gândit să emită un decret. Dacă rememorăm tot traseul, vedem din start că a spus că a fost o discuție între doi profesioniști, apoi a spus că s-au discutat diverse teme, dar în niciun caz pe acest subiect. Apoi a ieșit doamna Tănăsescu și a spus că nu mai comentează, că Administrația Prezidențială nu are nicio legătură. Și vine acum președintele și spune că „da, avem o solicitare, dar nu am convenit că eu voi da un decret”, a spus Petre Lăzăroiu la Antena 3

______________

„Ştiu că a existat o discuţie, ştiu că s-a dat un comunicat şi ştiu că acel comunicat conţine tot ce a trebuia spus, fiindcă l-am citit. A fost o discuţie, dar am rămas foarte surprins cum unii au interpretat această discuţie ca fiind o presiune din partea Cotroceniului. Nu există nicio presiune şi eu nu fac nicio presiune asupra unui judecător. Ar fi fundamental eronat. Şi ce a discutat doamna Tănăsescu, nici vorbă de vreo presiune. Doamna Tănăsescu mi-a spus că există o sesizare din partea unui ONG. Întreaga chestiune a fost denaturată din motive pur politice. Habar nu am de ce domnul Lăzăroiu a intrat în acest joc. Întrebaţi-l dumneavoastră”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit, marţi, sesizarea Comisiei de la Veneţia, ca urmare a situaţiei create de întâlnirea dintre consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu şi judecătorul CCR Petre Lăzăroiu. Sesizarea va fi trimisă miercuri către forul european.