Iohannis, despre numirea lui Dăncilă: Mi s-a prezentat „o doamnă din PSD, care a fost 10 ani europarlamentar”. Ponta a fost rezonabil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat despre numirea Vioricăi Dăncilă ca premier, că aceasta i-a fost prezentată ca fiind ”o doamnă din PSD, care a fost 10 ani europarlamentar” şi că este o mega dezamăgire pentru el această evoluţie înspre un premier antidemocratic, că acum âi pare rău, dar că la acel moment exista o puternică majoritate PSD-ALDE.

RomaniaTV.net
13 nov. 2019, 17:01
Iohannis, despre numirea lui Dăncilă: Mi s-a prezentat „o doamnă din PSD, care a fost 10 ani europarlamentar”. Ponta a fost rezonabil

”Nu am bănuit că este aşa. Mi s-a prezentat ”o doamnă din PSD, care a fost 10 ani europarlamentar” şi am zis că acolo la Bruxelles a aflat cum e cu democraţia. Este o mega dezamăgire pentru mine această evoluţie înspre un premier antidemocratic care se face acum că nu este vinovată”, adeclarat preşedintele, răspunzând unei întrebări.

”Din acest punct de vedere, ca rezultat final, pot să spun că îmi pare rău, dar atunci, să ne amintim, a fost o majoritate puternică, PSD şi ALDE, care nu putea fi contestată”, a adăugat şeful statului.

Citeşte şi: Klaus Iohannis refuză dezbaterea: Dna Vasilica Viorica Dăncilă a fost parte activă a mârlăniilor pesediste

Cum şi-a evaluat Iohannis contracandidații

Pe Viorica Dăncilă o refuză acum la o dezbatere, pe Victor Ponta îl acuza, în urmă cu cinci ani, de aroganță pentru că nu vrea să vină la o discuție față în față.

Întrebat de ce și-a schimbat atitudinea, Iohannis a spus că diferenta dintre cei doi e „destul de mare”.

„Nu l-am acuzat pe Ponta de comportament antidemocratic și în comparație cu doamna Dăncilă a fost chiar un politician rezonabil. Stilurile lor sunt foarte diferite, sigur. Legat de aroganța dlui Ponta, el și-a trimis echipa de campanie peste ai mei și a venit cu niște pretenții nenegociabile, facem patru dezbateri, mi-a spus și zilele și orele. Am acceptat atunci două dezbateri care pe mine nu m-au ajutat și pe el nici atât. Asta despre utilitatea electorală a unor astfel de dezbateri. PSD s-a schimbat mult în rău de atunci și cred că eu nu, poate chiar un pic în bine”, a spus Iohannis.

Întrebat despre marțea neagră, Iohannis a spus că a fost doar „o inițiativă eșuată” în Parlament. Despre suspendarea președintelui de la acea vreme, Klaus Iohannis a spus că asta a fost „o prostie”.