Iohannis: „E bine să fie vaccinaţi copiii. Nu trebuie îngrădit dreptul la învăţătură, dacă părinţii nu vor acest lucru”

Klaus Iohannis a declarat în cadrul conferinţei de presă de la Palatul Cotroceni, faptul că în cazul apariţiei unui vaccin împotriva coronavirusului, este bine ca cei mici să fie vaccinaţi, dar "nu trebuie îngrădit dreptul la învăţătură, dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor”.

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 15:45
Iohannis: „E bine să fie vaccinaţi copiii. Nu trebuie îngrădit dreptul la învăţătură, dacă părinţii nu vor acest lucru”

„Ar fi excelent să avem un vaccin împotriva Covid-19. Atunci se va pune întrebarea dacă vaccinarea trebuie să fie obligatorie sau nu. Dacă putem condiţiona mersul la şcoală de vaccinare trebuie analizat atent. E bine să fie vaccinaţi copiii, dar nu trebuie îngrădit dreptul la învăţătură dacă părinţii nu vor vaccinarea copiilor”, a afirmat şeful statului, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Klaus Iohannis vrea ca şcoala să înceapă în 14 septembrie. Două variante în cazul unei creşteri a numărului cazurilor de Covid-19

Preşedintele României a fost întrebat şi despre dezinfecţia claselor în care vor fi organizate secţii de votare pentru alegerile din 27 septembrie. Iohannis susţine că sălile de curs ar trebui să fie libere cu o zi sau două înainte de vot.

„Sunt de acord că trebuie să se găsească soluţiile cele mai bune pentru o dezinfecţie după ziua alegerilor. O zi sau două înainte de vot şcoala să fie liberă pentru instalarea secţiei. Iar după vot trebuie o dezinfecţie profundă. Lucrurile trebuie rezolvate urgent de autorităţi”.