Iohannis: E foarte important ca Guvernul să găsească resurse pentru creşterea alocaţiilor

Klaus Iohannis îşi menţine decizia că alocaţiile pentru copii trebuie dublate şi spune că "este foarte important ca Guvernul să găsească resursele".

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 10:18
Iohannis: E foarte important ca Guvernul să găsească resurse pentru creşterea alocaţiilor

„Este foarte important ca Guvernul să găsească resursele pentru creșterea alocațiilor”, a declarat președintele Klaus Iohannis, întrebat dacă Guvernul Orban trebuie să facă rost de bani pentru dublarea alocațiilor.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, că alocaţiile nu se dublează până la data de 1 august 2020. Orban a explicată că efortul bugetar pentru majorarea alocaţiilor este de 6 miliarde de lei, iar la rectificarea din luna iulie vor fi găsite fondurile pentru aplicarea legii.

Ulterior, premierul Ludovic Orban a explicat, la hotnews.ro, prorogarea dublării alocaţiilor prin faptul că în momentul acesta impactul bugetar nu ar fi putut fi susţinut, iar despre posibilitatea ca aceasta să se întâmple în al doilea semestru al anului a declarat „dacă vor exista fonduri”.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Dublarea alocaţiilor se va face în august dacă sunt bani. A fost o răzbunare a PSD împotriva PNL”

Orban a detaliat, amintind că trebuie să acopere creşterea pensiilor şi a salariilor şi că orice creştere trebuie să fie sustenabilă, astfel încât să nu se facă din împrumuturi care ar mări deficitul bugetar.

Lovitură de teatru. Guvernul îşi asumă răspunderea pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor 

„Dublarea alocaţiilor a fost răzbunarea PSD împotriva noastră, au zis să vadă şi PNL cum e”, a declarat premierul, punctând că nicăieri în lume nu se cresc alocaţiile de două ori în decurs de un an.

„Vom creşte alocaţiile. Cu cât, vom vedea, în funcţie de fondurile disponibile”, a încheiat Orban. „Alocațiile pentru copii vor crește, asta este absolut necesar. Nu pot să spun dacă se dublează, creșterea depinde de creșterea economică și de câți bani vor fi disponibili la buget”, a mai declarat Ludovic Orban.