Lovitură de teatru. Guvernul îşi asumă răspunderea pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Publicat: Duminică, 19 Ianuarie 2020 09:21 // Actualizat: Duminică, 19 Ianuarie 2020 10:09 // Sursa: romaniatv.net

PSD a transmis, vineri, că votează eliminarea pensiilor speciale şi că va cere convocarea unei sesuni extraordinare în acest sens. ”Cei de la PNL îşi demonstrează încă o dată neseriozitatea: Dacă voiau cu adevărat, le eliminau când şi-au angajat răspunderea”, a transmis PSD care a afirmat că, dacă PNL va ataca la Curtea Constituţională, vor trece la impozitarea pensiilor speciale. Duminică, Orban anunţă că se va merge pe răspundere şi în acest caz

Premierul Ludovic Orban  a declarat, dumincă, într-un interviu pentru Hotnews, că Executivul analizează angajarea răspunderii pe desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

„O sa le mai oferim și alte ocazii pentru depunerea unei motiuni de cenzura.  Analizam acum sa ne angajam raspunderea pe desfiintarea pensiilor pentru parlamentari. Vom vedea cum  vor vota parlamenarii”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban nu demisionează pentru a declanşa alegeri anticipate

Şi USR a anunţat, marţi, că susţine orice demers politic care va avea ca finalitate eliminarea pensiilor speciale. Anunţul vine după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va solicita o sesiune extraordinară a Parlamentului, cu odinea de zi eliminarea pensiilor speciale. 

”Fie că va fi vorba de adoptarea unui proiect de lege în sesiune extraordinară, cum susţine acum PSD că doreşte, fie că va fi vorba de angajarea răspunderii Guvernului PNL, pensiile speciale trebuie eliminate, deoarece reprezintă o nedreptate, o inechitate şi o sfidare la adresa milioanelor de pensionari care primesc pensii pe principiul contributivităţii”, a transmis, marţi, USR.

Reprezentanţii formaţiunii afirmă că, de peste doi ani, au depus ”toate eforturile în Parlament pentru eliminarea pensiilor speciale, dovadă stând şi cele două proiecte de lege depuse în septembrie 2017, respectiv octombrie 2017”.

”Primul vizează pensiile speciale ale parlamentarilor, al doilea prevede eliminarea a şapte categorii de pensii speciale şi plafonarea pensiilor magistraţilor şi militarilor”, a mai transmis USR.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ludovic Orban penbsii speciale raspundere pensii speciale
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 ian 13:46
Răspunde | Votează email 0 email
Gogu
Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu În timp ce la nivel declarativ Nicolae Ceaușescu cerea atât americanilor, cât și sovieticilor retragerea armelor nucleare din Europa, dictatorul comunist încerca, la rândul său, să producă bombe atomice.
De Daniel Ionașcu, Duminică, 19 ianuarie 2020.
Într-un articol din data de 11 iulie 1989, Gyula Horn – ministrul de externe al Ungariei, se plângea în ziarul american New York Times că România “amenința militar” țara vecină. La acel moment, România a găzduit un summit al Pactului de la Varșovia, echivalentul NATO între statele comuniste din Europa. La o conferință de presă de dinainte de sosirea (președintelui american George) Bush aici marți, domnul Horn a spus că „înalți oficiali” români au anunțat că țara lor este acum capabilă să producă arme nucleare și că va face în curând rachete cu rază medie de acțiune. New York Times din 11 iulie 1989: Ceaușescu s-a întâlnit în cadrul summitului cu Rezso Nyers, liderul partidului comunist maghiar. Întâlnirea a fost foarte “tăioasă”. Horn a mai spus că “pe lângă amenințarea pusă de noile arme românești”, șeful Statului Major al României a amenințat implicit Ungaria. El a afirmat că generalul, căruia nu i-a dat numele, a spus că Tratatul de la Trianon din 1920, care este o anatemă pentru unguri, deoarece au cedat Transilvania către România, este injust pentru că Ungaria încă reține alte regiuni în care trăiesc oameni care vorbesc româna. Domnul Horn a spus că generalul a cerut ca situația să aceasta să fie schimbată. New York Times din 11 iulie 1989: Numărul din data 11 iulie 1989 al ziarului New York Times și articolul privind amenințările nucleare din partea României Mărul discordiei: satele distruse Nyers dorea ca o delegație magiară să viziteze o serie de sate maghiare din Transilvania
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H