Lovitură de teatru. Guvernul îşi asumă răspunderea pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

PSD a transmis, vineri, că votează eliminarea pensiilor speciale şi că va cere convocarea unei sesuni extraordinare în acest sens. ”Cei de la PNL îşi demonstrează încă o dată neseriozitatea: Dacă voiau cu adevărat, le eliminau când şi-au angajat răspunderea”, a transmis PSD care a afirmat că, dacă PNL va ataca la Curtea Constituţională, vor trece la impozitarea pensiilor speciale. Duminică, Orban anunţă că se va merge pe răspundere şi în acest caz

19 ian. 2020, 07:21
Lovitură de teatru. Guvernul îşi asumă răspunderea pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Premierul Ludovic Orban  a declarat, dumincă, într-un interviu pentru Hotnews, că Executivul analizează angajarea răspunderii pe desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

„O sa le mai oferim și alte ocazii pentru depunerea unei motiuni de cenzura.  Analizam acum sa ne angajam raspunderea pe desfiintarea pensiilor pentru parlamentari. Vom vedea cum  vor vota parlamenarii”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban nu demisionează pentru a declanşa alegeri anticipate

Şi USR a anunţat, marţi, că susţine orice demers politic care va avea ca finalitate eliminarea pensiilor speciale. Anunţul vine după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va solicita o sesiune extraordinară a Parlamentului, cu odinea de zi eliminarea pensiilor speciale. 

”Fie că va fi vorba de adoptarea unui proiect de lege în sesiune extraordinară, cum susţine acum PSD că doreşte, fie că va fi vorba de angajarea răspunderii Guvernului PNL, pensiile speciale trebuie eliminate, deoarece reprezintă o nedreptate, o inechitate şi o sfidare la adresa milioanelor de pensionari care primesc pensii pe principiul contributivităţii”, a transmis, marţi, USR.

Reprezentanţii formaţiunii afirmă că, de peste doi ani, au depus ”toate eforturile în Parlament pentru eliminarea pensiilor speciale, dovadă stând şi cele două proiecte de lege depuse în septembrie 2017, respectiv octombrie 2017”.

”Primul vizează pensiile speciale ale parlamentarilor, al doilea prevede eliminarea a şapte categorii de pensii speciale şi plafonarea pensiilor magistraţilor şi militarilor”, a mai transmis USR.