Iohannis: Guvernul trebuie să fie format din oameni integri. În politică nu există prezumţia de nevinovăţie

Klaus Iohannis a declarat joi, la Craiova, că în politică nu există prezumţia de nevinovăţie, iar în primul rând al funcţiilor nu au ce căuta oameni cu probleme de integritate, făcând referire la anunţatele remanieri din Guvern, printre care şi numele celor miniştrilor Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, implicate în cazul "Belina".

RomaniaTV.net
12 oct. 2017, 10:11
Iohannis: Guvernul trebuie să fie format din oameni integri. În politică nu există prezumţia de nevinovăţie

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că persoanele cu probleme penale nu au ce căuta în Executiv.

Un Guvern trebuie să fie format din oameni curați care nu au niciun fel de probleme„, a declarat Iohannis, după o vizită efectuată la fabrica Ford din Craiova.

Potrivit șefului statului, trebuie să existe o echipă guvernamentală care nu are probleme de integritate.

Nu mă interesează dacă primesc demisii sau demiteri. Important este să fie o echipă guvernamentală care nu are problemele de integritate, care e dispusă să meargă înainte şi să îţi facă treaba. În ceea ce priveşte persoanele cu problemele penale, m-am exprimat de nenumărate ori. Persoane cu probleme penale nu au ce căuta în primul rând la funcţii în stat. În politică nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie, aşa cum funcţionează în justiţie prezumţia de nevinovăţie. (…) Aud tot timpul politicieni care spun că nu sunt vinovate şi trebuie să funcţioneze prezumţia de nevinovăţie. Da, în faţa justiţiei, dar în politică trebuie să fie altfel. Cum să creadă românii într-un guvern care are acolo persoane suspecte„, a spus Klaus Iohannis.