Iohannis, huiduit şi aplaudat la Iaşi când a vorbit despre alegeri anticipate pentru a stopa PSD şi Autostrada Unirii peste Carpaţi

Președintele Klaus Iohannis a fost huiduit, şi apoi aplaudat în timpul discursului rostit vineri, la Iaşi, cu ocazia aniversării a 161 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească. Incidentele au apărut în momentul în care șeful statului a vorbit despre faptul că alegerile anticipate sunt necesare pentru opri PSD şi despre necesitatea contruirii unei autostrăzi care să lege Moldova de Transilvania.

RomaniaTV.net
24 ian. 2020, 11:12
Iohannis, huiduit şi aplaudat la Iaşi când a vorbit despre alegeri anticipate pentru a stopa PSD şi Autostrada Unirii peste Carpaţi

Primele huiduieli s-au auzit chiar în momentul în care preşedintele Klaus Iohannis a salutat oamenii strânşi în Piaţa Unirii din Iaşi. În acelaşi timp, susţinătorii lui îl aplaudau. Şeful statului şi-a continuat totuşi discursul.

La un moment dat unii participanţi au început să scandeze „Vrem autostradă”.

Atunci când Iohannis a amintit, în discursul său, că PSD blochează în Parlament reformele şi că este nevoie de anticipate, s-au auzit huiduieli puternice.

„Românii au arătat fără echivoc că vor o țară modernă, europeană, în care instituțiile să rezolve problemele rapid și eficient, cu funcționari integri și profesioniști, infrastructură sigură, școli sigure și bune. E nevoie de alegeri anticipate pentru a stopa PSD. Cei care urmăresc alte scopuri, care nu se vor mobiliza pentru susținerea unor reforme oneste, vor fi excluși automat de către cetățeni prin vot”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul discursului susţinut vineri la Iaşi.

Citeşte şi: Orban a renunţat la discursul pregătit şi a vorbit despre autostrăzi la Iaşi: Moldova a fost nedreptăţită în ultimii 25 de ani

Preşedintele Iohannis a fost însă şi aplaudat când a vorbit despre Autostrada Unirii. Iohannis le-a transmis guvernanţilor că „românii şi România au nevoie de Autostrada Unirii, proiect consfinţit prin lege, care obligă statul să realizeze un drum de mare viteză peste Carpaţi”. „Provinciile istorice Moldova şi Transilvania trebuie să fie unite. Fără această autostradă, Moldova nu va putea recupera decalajul economic”, a susţinut şeful statului.

Unii dintre participanţi au adus pancarte cu mesaje precum „Bine aţi venit la circ, hai că vă dăm noi pâinea”, „Aţi intrat în horă, marcaţi banul pentru Moldova”, „Faceţi drumuri şi spitale, tăiaţi pensiile speciale”, „Hora la Iaşi, banii la Bucureşti”.