Iohannis infirmă neînțelegerile din coaliție privind modificarea OUG pe energie: „Parlamentarii coaliţiei aşteaptă lămuriri de la experţi şi poziţia Comisiei Europene”

Modificarea ordonanței de urgență în Parlament privind măsurile pe energie din țara noastră este întârziată deoarece este aşteptată şi o decizie a Comisiei Europene pentru toate ţările membre ale UE, a declarat președintele Iohannis, adăugând și faptul că aleşii români aşteaptă date tehnice din partea experţilor.

06 oct. 2022, 15:09
Iohannis infirmă neînțelegerile din coaliție privind modificarea OUG pe energie: „Parlamentarii coaliţiei aşteaptă lămuriri de la experţi şi poziţia Comisiei Europene”

Klaus Iohannis a precizat că nu e vorba că nu se înțeleg parlamentarii din coaliție. Totul depinde de acele lămuriri de la specialiști.

„Aici nu este vorba că nu se înţeleg parlamentarii coaliţiei, ei se înţeleg, însă aşteaptă câteva lămuriri de la experţi, de la tehnicieni sunt aşteptate câteva date tehnice, deoarece nimeni nu vrea o ordonanţă de urgenţă care să se schimbe peste trei săptămâni. Şi, da, se aşteaptă şi poziţia Comisiei Europene, fiindcă dacă vorbim de plafonarea preţului la gaze în UE, atunci este o discuţie care trebuie inclusă cum aplicăm şi la noi această chestiune”, a declarat președintele Iohannis, joi, la Praga, întrebat dacă există neînțelegeri în coaliție cu privire la modificarea OUG legată de măsurile pe energie.

Preşedintele Iohannis a mai anunţat că preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen va veni cu câteva propuneri privind plafonarea preţului la gazele naturale, la reuniunea informală a şefilor de stat sau de guvern care va avea loc vineri la Praga.

„Până acum s-a discutat doar principial că trebuie făcut ceva. Asta eu spun din februarie că trebuie făcut ceva. Propunerea mea era să despărţim piaţa gazului de piaţa energetică. Noi aşteptăm de la Comisie să vină cu ceva concret. În acest moment, nu pot să vă spun mai mult, dar din informaţiile mele mâine la Consiliul informal preşedinta Comisiei va veni cu câteva propuneri”, a adăugat președintele.

Citește și Klaus Iohannis, sarcini pentru noul ministru al Educaţiei: Îmi doresc nişte legi care pe viitor să nu mai permită apariţia plagiatelor

Citește și Klaus Iohannis, după ce Rareş Bogdan a ameninţat UE în problema Schengen: „L-a luat puțin valul!”