Klaus Iohannis, întâlnire cu ofiţeri români la ONU VIDEO

Klaus Iohannis îşi încheie miercuri programul oficial al primei sale vizite în Statele Unite. El a rostit cel mai important discurs al său de până acum, în faţa Adunării Generale a ONU. După discurs, preşedintele s-a întâlnit cu ofiţerii români care asigură paza Naţiunilor Unite.

30 sept. 2015, 06:26
Klaus Iohannis, întâlnire cu ofiţeri români la ONU VIDEO

Preşedintele român s-a întâlnit cu 15 ofiţeri români care asigură securitatea la ONU. Klaus Iohannis a glumit cu românii şi a făcut câteva fotografii cu ei. Cu puţin timp înainte, el a rostit cel mai important discurs din cadrul vizitei sale, la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS, fotografie alături de Barack Obama: „Am schimbat câteva fraze, l-am invitat în România”

„Națiunile Unite trebuie să fie mai puțin tolerante în privința conflictelor prelungite din regiunea Transnistria a Republicii Moldova. (…)

În opinia României, comunitatea internațională trebuie să facă mai mult pentru a combate terorismul cu instrumente juridice care includ dreptul penal internațional. Luând în considerare acest obiectiv, România și Spania au determinat un proces de reflecție privind posibila înființare a unei Curți Internaționale pentru Crimele Terorismului”, a declarat Iohannis la Adunarea Generală a ONU.

Criza fără precedent din Europa în urma valului de refugiaţi a reprezentat un punct important al discursului. Iohannis a cerut ONU ca, pe lângă ajutorul umanitar pentru refugiaţi, să rezolve principalele cauze ale migraţiei.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis, la Casa Albă. Şeful statului s-a întâlnit cu Joe Biden UPDATE FOTO

Bilanţul primei vizite oficiale a lui Iohannis în SUA: o vizită la Casa Albă pentru discuţii cu vicepreşedintele Joe Biden, cinci întâlniri bilaterale, dintre care una cu preşedintele Chinei, trei discursuri la ONU şi o întâlnire cu preşedintele american Barack Obama, la recepţia oferită de acesta, potrivit România TV.

Şeful statului român vrea să revină în America pentru o întâlnire cu preşedintele american.