Iohannis, întâlnire la Cotroceni cu Orban, Cîţu şi Aurescu. Ce s-a discutat

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Palatul Cotroceni, cu premierul Ludovic Orban şi cu miniştrii de Finanţe şi Externe, Florin Cîţu şi Bogdan Aurescu, anunţă surse politice.

07 nov. 2019, 09:25
Iohannis, întâlnire la Cotroceni cu Orban, Cîţu şi Aurescu. Ce s-a discutat

UPDATE: Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că a discutat cu președintele Klaus Iohannis, la întâlnirea pe care cei doi și ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, au avut-o la Palatul Cotroceni despre finanțele publice și despre susținerea în PE a Adinei Vălean,candidat pentru un mandat de comisar european.

„Președintele României este un președinte implicat, care este interesat de toate problemele publice și evident că am discutat de chestiuni de interes public, adică situația finanțelor publice și, de asemenea, de procedura de audiere și de susținerea în PE a candidatului de comisar european”, a declarat Ludovic Orban.

Întâlnirea a început la ora 11.00.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că nu sunt bani pentru plata salariilor din domeniul sănătații şi că veniturile colecate la buget înregistrează un deficit major, de circa 11 miliarde de lei.

„Ministerul Sănătății trebuie să își refacă capacitatea administrativă. Să înceteze să mai fie o frână prin avize blocate cu anii. Rezultatul la rectificarea bugetară va fi o evaluare a necesităților care vor fi identificare. Cert e ca nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul. Nu sunt bani de salarii„, a declarat noul premierul Ludovic Orban, la sediul ministerului Sănătății.

Citeşte şi: Ludovic Orban anunţă rectificare bugetară urgentă: „Nu sunt bani de salarii”