Iohannis: Le doresc militarilor răniţi în Afganistan însănătoşire grabnică. Dăncilă: M-am asigurat că primesc cele mai bune îngrijiri

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj în urma atacului care a avut loc în Afganistan, soldat cu rănirea a cinci militari români. De asemenea, Viorica Dăncilă a dat asigurări că militarii primesc cele mai bune îngrijiri.

RomaniaTV.net
24 mai 2019, 13:19
Iohannis: Le doresc militarilor răniţi în Afganistan însănătoşire grabnică. Dăncilă: M-am asigurat că primesc cele mai bune îngrijiri

„Sunt alături de militarii noştri răniţi astăzi, în Afganistan, în timp ce executau o misiune specifică în teatrul de operaţii, împreună cu militarii americani. În aceste momente dificile, le doresc militarilor noştri însănătoşire grabnică şi asigur familiile celor răniţi că aceştia primesc cele mai bune îngrijiri medicale. Le datorăm întreaga noastră recunoştinţă militarilor români care servesc ţara cu profesionalism şi dedicare în zone de conflict şi îşi pun viaţa în pericol pentru menţinerea păcii şi asigurarea securităţii internaţionale”, afirmă şeful statului în mesaj, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Dăncilă: M-am asigurat că primesc cele mai bune îngrijiri

Premierul Viorica Dăncilă a transmis sănătate celor cinci militari români răniţi vineri în Afganistan, precizând că, împreună cu ministrul Apărării Naţionale, s-a asigurat că aceştia primesc cele mai bune îngrijiri.

„Sănătate şi putere militarilor noştri răniţi în misiune în Afganistan! M-am asigurat, împreună cu ministrul Apărării, că primesc cele mai bune îngrijiri medicale şi sper că se vor întoarce cât mai curând acasă! Mulţumesc militarilor români pentru profesionalism şi dedicare!”, a scris prim-ministrul, pe Twitter.

Cinci militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei „Sfântul Andrei”, care se află în misiune în Afganistan, au fost răniţi vineri în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate, a anunţat, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Citeşte şi: 5 militari români răniţi în misiune în Afganistan. Cine sunt cei militarii şi care este starea lor