Iohannis: Mă gândesc să-i fac o vizită Avocatului Poporului. Nu mi-e dor de el, dar vreau să-i transmit că aşteptăm o luare de poziţie

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, în şedinţa CSM, că se gândeşte să îi facă o "vizită" Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, pentru a-i transmite personal că se aşteaptă o luare de poziţie a sa cu privire la OUG pe tema legilor penale.

RomaniaTV.net
01 feb. 2017, 07:40
Iohannis: Mă gândesc să-i fac o vizită Avocatului Poporului. Nu mi-e dor de el, dar vreau să-i transmit că aşteptăm o luare de poziţie

UPDATE Președintele Klaus Iohannis merge, miercuri, la ora 12,00, la Avocatul Poporului, potrivit unor surse oficiale citate de Agerpres.

 

Afirmaţiile au venit în mijlocul unor discuţii pe tema oportunităţii sesizării Curţii Constituţionale pe tema OUG emisă marţi seara de Guvern, care modifică legile penale.

Procurorul şef al României, Augustin Lazăr, a declarat, ironic, că în această iniţiativă ar trebui chemat şi Avocatul Poporului. „Ar putea fi chemat şi avocatul pop să ia atitudine în această problemă, că am remarcat că a fost foarte activ în ultima perioadă”, a spus Lazăr, potrivit News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a intervenit spunând că ar trebui să îi facă „o vizită”, pentru a discuta aceste lucruri.

„Mă gândesc să-i fac o vizită astăzi (miercuri – n.r.). Nu l-am văzut de mult. Nu mi-e dor de el, dar cred că trebuie să-i transmit personal că aşteptăm cu toţii o luare de poziţie”, a spus preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a propus CSM să discute, miercuri, şi sesizarea CCR în legătură cu un conflict de natură constituţională după adoptarea OUG pe justiţie. ”Singura cale pe care nu o accept este să nu facem nimic”, a afirmat preşedintele Iohannis, subliniind că trebuie luată atitudine nu doar declarativ, ci şi instituţional.

Şeful statului prezidează şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, unde urmează să fie avizată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind modificarea codurilor penale. La sosirea la şedinţa CS, preşedintele Klaus Iohannis a spus că adoptarea acestei OUG noaptea, fără avizul CSM, este „o bătaie de joc”.

Pe ordinea de zi a plenului CSM se află un solicitarea Ministerului Justiţiei, de avizare, de către Consiliul Superior al Magistraturii, a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

Citeşte şi: Preşedintele Klaus Iohannis prezidează şedinţa CSM: Vom declanşa conflict constituţional privind Codurile penale LIVE VIDEO