Klaus Iohannis, despre protestatari: Aceşti oameni sunt de admirat. Au venit să arate că doresc o ţară stabilă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, în cadrul întâlnirii anuale cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, că România are o societate matură, care a dovedit că este capabilă să lupte pentru valorile în care crede, dar că această societate are nevoie de un stat care trebuie să fie pe măsura ei.

RomaniaTV.net
23 ian. 2018, 10:41
Klaus Iohannis, despre protestatari: Aceşti oameni sunt de admirat. Au venit să arate că doresc o ţară stabilă

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că a urmărit cu ”foarte mare atenţie” protestele de la sfârşitul săptămânii trecute şi şi-a exprimat admiraţia faţă de manifestanţi. 

„Am urmărit cu foarte mare atenţie ultimele proteste. Aceşti oameni sunt de admirat. Au venit (…) ca să arate politicienilor din România că doresc o ţară stabilă, prosperă (…) o justiţie independentă, o guvernare decentă şi eficientă”, a declarat Iohannis, după întâlnirea întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.  

„2018 este cu adevărat momentul cel mai potrivit pentru a reflecta profund şi a acţiona înteţelept pentru prezentul şi viitorul naţiunii şi societăţii româneşti. Este momentul asumării proiectului nostru legitim de ţară, adică a modelului nostru de dezvoltare şi a căilor de urmat, interne şi externe, pentru atingerea lui. (…) Doar un astfel de proiect poate răspunde adecvat riscurilor cu care se confruntă România, atât interne cât şi externe, care vin din vecinătatea noastră complicată. Pentru a ne asigura prezentul şi viitorul, trebuie să răspundem acestor riscuri, printr-un stat performant, o Românie puternică şi rezilientă, adică un stat în care democraţia liberală şi statul de drept sunt deplin consolidate cu o justiţie independentă şi eficientă, un stat care acţionează în slujba tuturor cetăţenilor săi, capabil să le ofere acestora prosperitate şi siguranţă. Avem o societate matură care a dovedit deja că este capabilă să lupte admirabil pentru valorile în care crede. Dar această societate matură şi activă are nevoie de un stat care trebuie să fie pe măsura ei”, a spus Iohannis.

Şeful statului consideră că doar un astfel de stat poate proiecta şi în exterior, în vecinătate şi nu numai valorile, democratice şi ale statului de drept.

Şeful statului a vorbit despre importanţa istorică a anului 2018, menţionând că este „cel mai potrivit moment pentru a reflecta şi acţiona înţelept pe viitor”. Iohannis a precizat că este necesar un proiect de ţară care să poată răspundă „adecvat riscurilor cu care se confruntă România, atât interne cât şi externe, care vin din vecinătatea noastră complicată”.

„Pentru a asigura prezentul şi viitorul trebuie să răspundem riscurilor printr-un stat performant, o Românie puternică şi rezilientă, adică un stat în care democraţia liberală şi statul de drept sunt deplin consilidate, cu o justiţie independentă şi eficientă, un stat care acţionează în slujba tuturor cetăţenilor, capabil să le ofere acestora prosperitate şi siguranţă”, a declarat preşedintele României la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.