Iohannis, Orban şi Bode inaugurează 25 de kilometri din Autostrada Transilvania: „Infrastructura este prioritatea 0”

Premierul Ludovic Orban şi preşedintele Klaus Iohannis, prezenţi la deschiderea lotului de autostradă Iernut-Chețani, au declarat la unison că prioritatea zero a guvernului este reprezentantă de proiectele de infrastrură. Orban a spus că se lucrează în vederea reducerii birocrației din domeniu, iar pe viitor contractele vor fi semnate mai rapid.

RomaniaTV.net
18 sept. 2020, 11:07
Iohannis, Orban şi Bode inaugurează 25 de kilometri din Autostrada Transilvania: „Infrastructura este prioritatea 0”

„Felicitări pentru realizarea acestui tronson. Știu foarte bine că v-ați mobilizat. Îmi arată că se poate. Infrastructura din România a rămas mult în urmă. Nu vreau să detaliez de ce, cred că știu cei din jurul meu. Acum se vrea dezvoltarea infrastructurii.

N-am venit azi aici pentru festivisme. Am venit ca să dau un semnal: să avansăm mult mai repede pentru proiectele de infrastructură! Mai avem foarte mult de lucru în România. Vă amintiți poate că acum câteva luni de zile împreună cu Guvernul Orban planul de relansare al economiei. Un punct din acel plan este infrastructura mare. Aici am eu așteptări mari de la Guvern și de la constructori să facem pași importanți. Avem nevoie de finanțare, dar iată că fondurile europene sunt pregătite. Aceste proiecte de infrastructură mare vor fi imboldul cu care economia României se va relansa semnificativ.

Prezența mea astăzi aici este că mă interesează și voi rămâne conectat la aceste proiecte. Îmi dau seama de importanța lor. Nu este doar o dorință politică de campanie, ci o nevoie de bază.

Lucrările le vom realiza într-un timp surprinzător de scurt”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele a fost aprobat de premierul Ludovic Orban, care a subliniat şi necesitatea amendării legislaţiei, pentru ca proiectele de infrastructură să se poată derula mai rapid.

„Mă bucur să văd un tronson plin de viață. În curând, de la Târgu Mureș se va putea ajunge la Borș pe autostradă. De asemenea, pe noi ne interesează ca și frații noștri din Basarabia să ajungă la infrastructura de transport de nivel european.

Obiectivele nostre sunt foarte clare: investițiile de infrastructură sunt prioritatea zero și vom aloca toate fondurile necesare.

Mai mult decât atât, am făcut câțiva pași pentru a umbla la legislația în materie de infrastructură publică. Nu mai vrem să existe piedici, ne dorim ca toate contractele să fie semnate cât mai repede, să nu mai fie prinse în hățișul contestațiilor.”, a spus Ludovic Orban.

În fine, ministrul Transporturilor Lucian Bode a enumerat şi alte proiecte de infrastructură care sunt în derulare sau care vor începe în curând.

„2020 e anul infrastructurii în România. Am reușit să ducem pe un drum ireversibil Autostrada Trasilvania

După zece luni de guverare reușit să dăm în folosință 25 de km de autostradă. Se va lucra pe 100 de km de autostradă de săptămâna viitoare când vom semna primul contract pentru 33 de kilometri. (…)

2020 este și anul Autostrăzii Sibiu – Pitești am deblocat și avem și finanțare europeană. Este anul realizării drumului express Craiova -Pitești am semnat contracte de execuție. Este și anul realizării Autostrăzii A7, avem semnate deja contracte până la Suceava și Siret.

Pânî la finalul acestui an, vom continua ritmul alert de implementare a acestor proiecte de infrastructură”, a declarat Lucian Bode.

Citeşte şi: Klaus Iohannis inaugurează un nou tronson din Autostrada Transilvania