Iohannis, pe Facebook: Cu toţii trebuie să spunem STOP şi să dăm femeilor ŞANSE EGALE în viaţă

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat o petiţie online cu privire la egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi.  Şeful statului cere stoparea discriminării de gen şi îi invită pe români să semneze şi ei această petiţie. Într-un mesaj postat pe Facebook,

18 iun. 2015, 08:42
Iohannis, pe Facebook: Cu toţii trebuie să spunem STOP şi să dăm femeilor ŞANSE EGALE în viaţă

Şeful statului promovează o petiţie internaţională care militează pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi.

Citeşte şi: Noi măsuri de securitate pentru Iohannis la Cotroceni. Cât plăteşte Administraţia Prezidenţială pentru acestea

„Egalitatea de șanse între femei și bărbați este parte din progresul omenirii. Nu trebuie să închidem ochii în fața discriminării! Cu toții trebuie să spunem stop și să dăm femeilor șanse egale în viață. În acest sens, am semnat, alături de alți șefi de stat, un angajament la nivel național pentru a acționa pe deplin în vederea atingerii acestui deziderat”, susține Iohannis pe pagina sa de Facebook.

El invită la semnarea unei petiții online, parte a campaniei „HeForShe”, care se pronunță pentru promovarea egalității de gen și împotriva discriminării.

Citeşte şi: Carmen Iohannis, imagine de pus în ramă. Vezi cum a apărut Prima Doamnă la Cotroceni

Campania „HeForShe”, lansată la Organizația Națiunilor Unite, în septembrie 2014, de U.N. Women, se desfășoară pe o perioadă de un an. Ambasadoarea campaniei este actrița britanică Emma Watson.