Iohannis și Ciolacu, primele reacții, după seismul devastator din Maroc. ”Sunt întristat de dezastrul care a avut loc”

Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu au avut primele reacții în urma cutremurului devastator din Maroc, în care peste 600 de oameni și-au pierdut viața.

09 sept. 2023, 13:04
Iohannis și Ciolacu, primele reacții, după seismul devastator din Maroc. ”Sunt întristat de dezastrul care a avut loc”

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj trist, în urma cutremurului care a avut loc seara trecută în Maroc. Peste 600 de persoane și-au pierdut viața, iar alte câteva sute sunt căutate sub dărămături.

‘Întristat de dezastrul care a avut loc aseară în Maroc. Gândurile noastre sunt la familiile celor care şi-au pierdut viaţa în această tragedie. Dorim însănătoşire grabnică răniţilor„, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Twitter.

Momentan, nu au fost anunțate victime de cetățenie română, iar Marcel Ciolacu a precizat că autoritățile din țara noastră sunt în contact permanent cu omologii din Maroc.

În urma cutremurului devastator din Maroc, autoritățile române sunt în contact strâns cu autoritățile marocane și sunt gata să ofere asistență.

Gândurile mele se îndreaptă către victime și familiile îndoliate și către salvatorii curajoși care lucrează împotriva cronometrului”, a postat Marcel Ciolacu pe Twitter.

O româncă din Maroc, despre cutremurul de noaptea trecută

O româncă ce locuiește într-un oraș din Maroc a povestit cum s-a întâmplat tragedia de noaptea trecută și cum a trăit clipele de groază.

„La Rabat s-a resimțit foarte mult cutremurul. Pot să spun chiar că este chiar cel mai intens cutremur simţit vreodată, având în vedere și pe cele pe care le-am trăit în România. S-a mișcat totul, efectiv era ca și cum ai fi fost într-o barcă. Însă până la această oră, din ce știu, în Rabat nu sunt pagube. Toată lumea este îngrijorată cu privire la replici. Într-adevăr, a fost foarte mult agitație, oamenii au ieșit în stradă, au fost țipete, lumea s-a speriat foarte rău, inclusiv noi. Însă din ce știu românii de aici, din comunitate, nu au avut de suferit.

Am luat legătura între noi, în comunitate, imediat după ce s-au calmat un pic lucrurile. Nu sunt victime printre români, cel puțin nu de care să fi fost informați până acum. Însă toată lumea este speriată de replicile care ar putea urma. Rabatul fiind un oraș de pe malul oceanului, bineînțeles că ne gândim și la ce e mai rău – valuri enorme. De altfel, autoritățile marocane au precizat că este interzis accesul pe plajă sau în proximitatea oceanului. Până la acest moment tot ce primim de la autorităţi sunt informații legate legate de numărul victimelor, care se modifică de la oră la oră, din păcate și bineînțeles, informații privind măsurile de precauție în cazul unor replici de intensitate mare”, a declarat românca din Maroc la Antena 3 CNN.