Iohannis: Societatea civilă trebuie să fie alertă, când apar ordonanţe de urgenţă cum a fost OUG 13 să protestăm cu toată fermitatea

Publicat: Sâmbătă, 23 Iunie 2018 15:11 // Actualizat: Sâmbătă, 23 Iunie 2018 15:11 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că societatea civilă trebuie să fie alertă şi în momentul în care apar ordonanţe de urgenţă care n-ar trebui să existe, cum a fost OUG 13, ”să protestăm cu toată fermitatea”. Preşedintele a criticat sistemul ordonanţelor de urgenţă.

”Eu cred că una din marile probleme din Constituţia noastră este reprezentată tocmai de posibilitatea absolut necontrolată de a da ordonanţe de urgenţă pe timpul vacanţei parlamentare. Toate partidele au criticat sistemul de ordonanţe de urgenţă, dar odată ajunşi la putere toţi au folosit acest sistem. E contraproductiv şi pericolul constă în faptul că Guvernul poate să dea ordonanţe de urgenţă fără ca cei vizaţi sau cei interesaţi să poată interveni măcar pentru un control de constituţionalitate. Bunăoară, la OUG dată de Guvern, preşedintele nu poate să solicite o verificare de constituţionalitate şi nici cei vizaţi nu pot interveni, cum se poate interveni de exemplu pe procedură parlamentară”, a declarat preşedintele Iohannis.

Şeful statului a spus că trebuie să se termine cu sistemul ordonanţelor de urgenţă: ”Personal, cred că odată şi odată trebuie să tragem linie şi să terminăm cu aceste ordonanţe de urgenţă, fiindcă în practică ştim: aproape toate guvernele le-au folosit cu precădere în vacanţele parlamentare pentru a rezolva probleme cu care poate n-ar fi avut şanse în sesiunea parlamentară”.

”Deci trebuie mare grijă, societatea civilă trebuie să fie alertă şi în momentul în care apar ordonanţe de urgenţă care n-ar trebui să existe, cum a fost de exemplu acea nefericită OUG 13, să protestăm cu toată fermitea împotriva acestei chestiuni”, a susţinut Klaus Iohannis.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 iun 14:03
Răspunde | Votează email 0 email
serj
o mana de imbecili anarhisti platiti de corporatiile straine nu reprezinta societatea civila. societatea civila care are o opinie sanatoasa, se gaseste in mediul profesional (firmele autohtone nu straine!!!), in mediul religios, academic, medical si stiintific unde pot exista elite romanesti. schizonazistul asta trebuie aruncat la tomberon!!!!
1
EUR
4.7612
RON
25 May
noapte 12 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H