Iohannis: Soţia mea va merge evident la şcoală în 14 septembrie și va respecta, evident, toate măsurile de siguranţă.

Klaus Iohannis speră să nu fie probleme majore la începerea şcolii. Președintele României, Klaus Iohannis, susține că a vorbit cu foști colegi de-ai săi profesori și nu crede că este o problemă ca ei să-și cumpere măști, în condițiile în care alți bugetari le primesc gratuit. 

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 14:44
Iohannis: Soţia mea va merge evident la şcoală în 14 septembrie și va respecta, evident, toate măsurile de siguranţă.

Președintele Klaus Iohannis a spus că nu a fost în concediu în această vară. El a spus că soția sa, Carmen, va merge la școală și va profesa, păstrând normele de siguranță.

„Concediu n-am avut, n-am fost în locații publice și cum ne întâlnim noi, știți foarte bnie, cu distanță, cu mască, dar am mai spus-o: este bine să se facă concediu, oamenii au nevoie, dar în condiții de siguranță.

Legea Educaţiei, modificată înaintea începerii anului şcolar. Este introdus învăţământul online, număr mai mic de elevi la clasă

În ceea ce privește școala, soția mea, Carmen, este cadru didactic și va merge la școală pe data de 14 septembrie, acolo unde va respecta toate normele de siguranță.”, a spus Klaus Iohannis.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat că va fi o creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 după începerea anului şcolar. El a precizat că în fiecare ţară s-a întâmplat acest lucru, însă problematica se va schimba, dacă nu intrăm într-o zonă de descreştere şi continuăm să avem în fiecare zi între 1.200 şi 1.400 de cazuri, pentru că acest lucru va pune presiune pe sistemul de sănătate. În opinia acestuia, ar trebui regândită interacţiunea copiilor cu persoanele vârstnice din familie, odată cu începerea şcolii, printr-un set de reguli stabilite în casă, de exemplu copilul şi bunicul să poarte mască atunci când interacţionează sau să respecte pe cât posibil o anumită distanţare.

Președintele României, Klaus Iohannis, susține că a vorbit cu foști colegi de-ai săi profesori și nu crede că este o problemă ca ei să-și cumpere măști, în condițiile în care alți bugetari le primesc gratuit.

„Nu pot să vă spun decât că așa s-au gândit guvernanații. Bănuiesc că nu sunt fonduri. Din ce am discutat cu foști colegi de-ai mei nu cred că este o problemă extremă, la fel ca elevi”, a declarat Klaus Iohannis.


loading...