Ion Besoiu a murit la 85 de ani. Actorul îşi pregătise deja mormântul FOTO

Ion Besoiu a murit miercuri dimineaţă, la vârsta de 85 de ani. Una dintre figurile marcante ale teatrului şi filmului românesc, Ion Besoiu îşi pregătise deja locul de veci la Cimitirul Bellu. El va fi înmormântat lângă ultima sa soţie, Luminiţa, care s-a stins în urmă cu 10 ani.

RomaniaTV.net
18 ian. 2017, 10:44

Ion Besoiu s-a stins din viaţă la Spitalul Fundeni din Capitală, iar familia nu a anunţat deocamdată când vor avea loc funeraliile. Tot ce se ştie este că actorul va fi înmormântat la Cimitirul Bellu, alături de Luminita Marcu Besoiu, a patra şi ultima soţie a sa, care s-a prăpădit în 2007. Ion Besoiu a fost devastat atunci de dispariţia femeii pe care spunea că a iubit-o cel mai mult în viaţă.

„Era un om extraordinar, de o frumusete fizica si spirituala iesita din comun, cu o imensa influenta benefica asupra mea. Avea mare grija ce sa fac si la ce sa renunt. A lucrat in televiziune. Era sufletul meu. La un moment dat (dupa ce a murit n.r.) mi s-a zguduit credinta in Dumnezeu. Mult m-a mangaiat Preafericitul Daniel, de la care am auzit o predica extraordinara despre simbolul crucii. Crucea a fost data de Dumnezeu sa fie dusa pe Dealul Capatanii ca sa ne chinuim pentru mantuire”, marturisea Ion Besoiu intr-un interviu dat cu cativa ani in urma.

Citeşte şi Ion Besoiu, mărturii cutremurătoare în ultimul interviu: „N-aş putea să spun că mă cutremură finalul. Mă rog bunului Dumnezeu…”