Ion Caramitru, pe patul de spital. Anunț oficial: „Nu vreau să cred că suntem năpăstuiţi de soartă”

Ion Caramitru a fost internat în spital. Spre surprinderea tuturor, actorul a lipsit de la Festivalul Serile Filmului Românesc, de la Iași.

11 aug. 2021, 18:00
Ion Caramitru, pe patul de spital. Anunț oficial: „Nu vreau să cred că suntem năpăstuiţi de soartă”

Ion Caramitru

se află pe patul de spital, iar cauzele, ce au dus la internarea actorului, nu au fost încă date publicității. Medicii au recomandat ca legendarul artist să mai stea patru zile sub supraveghere medicală.

„Actorul Ion Caramitru nu va reuşi să ajungă la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR) din motive medicale, fiind internat în spital” a anunțat  Andrei Giurgia, preşedintele ARTIS, organizatorul evenimentului cultural, în cadrul unei conferinţe de presă,

Ion Caramitru ar fi trebuit să fie prezent în cadrul evenimentului cultural ce se desfășoară la Iaşi, în Piaţa Unirii, unde are loc deschiderea oficială a ediţiei a XII-a Serilor Filmului Românesc, care îi este dedicată.

Publicul se va putea delecta, la Gala de deschidere a SFR, cu o proiecție în aer liber a filmului „Ştefan Luchian”, o producţie din 1981, în regia lui Nicolae Mărgineanu, în care Ion Caramitru face un rol de excepție, prin interpretarea pictorului român.

Ion Caramitru, celebrat cu emoție prin proiecția filmului de colecție „Ștefan Luchian”

La eveniment vor mai participa actriţa Maria Ploae, ambasadoarea SFR, criticul de film Irina-Margareta Nistor şi regizorul Nicolae Mărgineanu. Pelicula „Ștefan Luchian” împlineşte anul acesta 40 de ani de la lansare.

„Domnul Caramitru, din păcate, nu vreau să cred că suntem năpăstuiţi de soartă, nu va putea face deplasarea la Iaşi. (…) Este internat la spital în acest moment, la Bucureşti. (…) E în revenire, e în investigaţii medicale. (…) Îi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă. El va fi internat în următoarele patru zile. Nu va putea face o deplasare la Iaşi. Toată lumea este optimistă şi bucuroasă pentru că nu este ceva grav. Nu e COVID-19 şi nu sunt alte probleme. Festivalul merge mai departe. Suntem alături de domnul Caramitru. Cu siguranţă, dacă va putea va intra în legătură directă cu noi în perioada următoare. Vom face în fiecare seară acest lucru pentru a vă transmite gândurile lui bune. Pentru noi ca organizatori este complicat să munceşti un an de zile în jurul unui personaj şi la un moment dat să se întâmple ce s-a întâmplat, dar mă bucur că domnul Caramitru este bine”, a declarat Andrei Giurgi, potrivit realitatea.net.