Ion Cristoiu, despre audierea în dosarul lui Kovesi: Trebuia să confirm dacă poza depusă la dosar e cea pe care am văzut-o eu

Publicat: Joi, 21 Martie 2019 18:23 // Actualizat: Joi, 21 Martie 2019 23:31 // Sursa: romaniatv.net

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, joi seară, că fotografia cu Laura Codruţa Kovesi pe care a văzut-o la dosarul de la Secţia pentru investigarea magistraţilor este ”o copie destul de stângace” care nu este clară şi ar putea fi contestată în instanţă. Jurnalistul susţine că a văzut la Belgrad, în telefonul lui Sebastian Ghiţă, o fotografie clară, parte a unei filmări, dar la dosar nu există decât o copie printată care nu a ieşit foarte bine.

Ion Cristoiu a declarat, joi, că audierea de la Secţia pentru investigarea magistraţilor a durat aproximativ trei sferturi de oră.

”În dosarul cu Nicolae Popa există o acuzaţie de mărturie mincinoasă. Totul porneşte de la înregistrările lui Sebastian Ghiţă care, în ianuarie 2017, a susţinut că a avut o relaţie de prietenie cu doamna Kovesi şi că are şi înregistrări. De aici această isterie cu fotografia, de acolo a pornit. Domnul Sebastian Ghiţă nu mi-a arătat poza că sunt eu băiat simpatic, ci pentru că m-am dus la Belgrad să-i iau interviu. În urma acestor interviuri, parchetul s-a autosesizat şi doamna Kovesi a fost chemată, fără ca noi să ştim, într-un dosar clasat de Augustin Lazăr. În cadrul acestei anchete, doamna Kovesi a declarat că nu are nicio legătură cu domnul Ghiţă. Ea a negat întruna poza. Mi se pare normal că trebuia să confirm dacă poza depusă la dosar este poza pe care am văzut-o eu”, a declarart Ion Cristoiu.

Acesta a exPlicat că poza pe care a văzut-o la Belgrad era mult mai clară decât cea care există la dosar.

”Din nefericire, eu am văzut poza în telefon şi mi s-a spus că este o imagine dintr-un film. Nu cred că la dosar este filmul, iar la dosar nu este pus telefonul. La dosar este o copie destul de stângace. Este o problemă aici (...) poza aia poate fi contestată în instanţă că nu e clară, nu e cea pe care am văzut-o eu. La dosar ea nu este dată nici pe telefon, nici pe stick, imagine. Ea a fost dată printată, la printare nu a ieşit atât de bine, nu se văd butoaiele. Nu este o poză de la Ghiţă acasă. Este de la Crama Budureasca. Sebastian Ghiţă nu apare, apare fosta soţie a lui Ghiţă, socrul său şi Laura Codruţa Kovesi”, a mai spus Cristoiu.

Acesta a mai afirmat că, din punctul său de vedere, nu este o fotografie furată, Kovesi ştiind că este fotografiată.

”Fotografia respectivă nu este o fotografie furată. Kovesi stă pe o laviţă, lângă este fosta soţie şi apoi vine socrul. Este limpede că unul dintre cei doi – nu Ghiţă – au rugat-o să facă o poză. Fotografia din punctul meu de vedere arată o relaţie de prietenie cu familia lui Sebastian Ghiţă”, a declarat Cristoiu.

Jurnalistul susţine că Adina Florea a fost pusă pe gânduri de calitatea pozei.

”Am fost chemat, fundamental pentru orice anchetă, să confirm că aceasta este poza pe care o invocă Sebastian Ghiţă. Nu ştiu dacă mai are şi alte poze. Eu am văzut doar poza aceasta şi aş putea să spun că calitatea pozei o pusese pe gânduri şi pe Adina Florea. Mi-a spus asta. A zis: e o problemă, că poza asta...Eu am văzut o poză mult mai clară, nu am înţeles de ce nu s-a depus un stick”, a mai spus Cristoiu.

Citeşte şi: Ion Cristoiu, despre poza din cramă: Doamna Kovesi stă pe un fel de laviţă de lemn, la o cramă a domnului Sebastian Ghiţă

Jurnalistul Ion Cristoiu a fost audiat joi la Secţia pentru investigarea magistraţilor în legătură cu fotografia în care apare fost şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi depusă de Sebastian Ghiţă. Cristoiu a precizat că există o singură fotografie la dosar şi că aceasta nu este făcută acasă la Ghiţă, ci la crama Budureasca, care îi aparţine omului de afaceri. Şi fostul viceprim-ministru Gabriel Oprea a fost audiat, însă el a fost reţinut în declaraţii.

Jurnalistul a spus că audierea a durat în jur de 45 de minute. „Eu nu am fost niciodată la DNA, mie nu mi-au luat telefoanele. Au stat de vorbă înainte de mărturia propriu-zisă și am întrebat-o pe doamna procuroare Adina Florea dacă e oficial sau nu și mi-a spus că oficial sunt citat, dar a apelat la metoda telefonului.

Kovesi are două dosare. E cel legat de Nicolae Popa și cel cu Onea. În cel cu Nicolae Popa există o acuzație de mărturie mincinoasă. Totul pornește de la înregistrările lui Sebastian Ghiță. Într-una din înregistrări a susținut că a fost în relații de prietenie cu doamna Codruța Kovesi și că are și fotografii. De acolo a pornit. Asta a și fost una din mărturiile mele. Sebastian Ghiță nu mi-a arătat poza pentru că sunt eu băiat simpatic, ci pentru că m-am dus la Belgrad ca să-i iau interviu.

În urma acestor interviuri, Parchetul s-a autosesizat și doamna Kovesi a fost chemată, fără ca noi să știm, în legătură cu aceste acuzații într-un dosar care a fost clasat de către Augustin Lazăr. În cadrul acestei anchete, Kovesi a declarat că nu are nicio legătură cu Sebastian Ghiță. Și atunci în mod normal, trebuia să se confirme dacă poza depusă la dosar e poza pe care am văzut eu”, a spus jurnalistul la Antena 3.


 

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ion Cristoiu Laura Codruţa Kovesi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 mar 11:25
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
Am si eu o platforma:mode555.blogratuit.ro
22 mar 10:04
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Uite poza, nu e poza și acum nu e nici clară...

Niște troglodiți tot bat apa-n piuă c-au băut nu de-aia chioară!
22 mar 09:25
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
A MAI FACUT CINEVA UN BINE SI A INFECTAT LA MAINI PE CINEVA DE DERMATITA ATOPICA SUB PRETEXTUL CA NU FACE DUS DIMINEATA SI SEARA: LA AGENTII VORBESC DESPRE DACA SUNTEM GERADE;SUNTEM GERADE::::SUNTEM GERADE DOAMNELOR;LASATI PROSTIILE ACUZATOARE SI FARA DOVEZI CA NE TERORIZATI SI NE JEFUITI SI NE VATAMATI DEGEABA:::NU SE MAI POATE ASA CEVA:::::
22 mar 09:08
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
MI-A SCAZUT IMUNITATEA FOARTE TARE CA PRIN FARMEC;DAR NU AM FOST NICIODATA;NICIODATA REA:
22 mar 09:04
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
SUNT SI ROMANI CARE BAT CU SUCCES IN INIMA GERMANIEI;CA LUCREAZA CU SUCCES SI CASTIGA MULTI BANI:ALTII S-AU SATURAT PANA IN GAT CA SUNT PLINI DE PREJUDECATI GERMANII;DE NU LE AJUNG NICI CU PRAJINA LA NAS; INSA SUPORTA SA FACA SI EI CEVA BUN CU VIATA LOR;CEEA CE NU AU REUSIT SA FACA IN TARA:AU PLECAT SI MULTI OAMENI BUNI IN STRAINATATE;CARE NU AU NEVOIE SA DOVEDEASCA CA AU FACUT TOATA VIATA NENOROCIRI NEMOTIVATE SAU MOTIVATE IN TARA:AICI EI SE COMPORTA TOT FOARTE BINE IAR ALTII TOT FOARTE RAU:
1
EUR
4.7785
RON
07 Dec
noapte -4 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H