Ion Iliescu a fost internat din nou la spital din cauza unor probleme cardiace UPDATE

Ion Iliescu a ajuns din nou la Spitalul Elias, anunţă România TV. Surse medicale au declarat că fostul preşedinte are din nou probleme cardiace şi de aceea medicii au decis să-l interneze.

RomaniaTV.net
04 oct. 2019, 13:23

UPDATE: Potrivit unor surse medicale din Spitalul Elias, fostul președinte prezintă simptomele unui infarct. Surse medicale susțin că Ion Iliescu suferă de afecţiunea numită „sindrom coronarian acut”.Multe dintre simptomele sindromului coronarian acut sunt aceleași cu cele ale unui atac de cord.

Ion Iliescu a fost adus, vineri, la Spitalul Elias din Bucureşti. Fostul preşedinte are din nou probleme cardiace. În urma unor analize, medicii au decis să-l interneze pe Ion Iliescu. 

„Domnul Ion Iliescu s-a prezentat astăzi la Spitalul Universitar de Urgență Elias pentru probleme cardiace mai vechi. Investigațiile efectuate în urgență au confirmat existență unei suferințe, motiv pentru care s-a decis internarea în vederea tratamentului de specialitate”, a declarat doctorul Mugur Ardelean, managerul Spitalului Elias, potrivit România TV.

Ce pensie are fostul preşedinte Emil Constantinescu. E mai tare ca Ion Iliescu

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, a declarat că Ion Iliescu este conştient, cooperant.

„Problemele dânsului cardiace mai vechi suferă o nouă decompensare şi s-a hotărât rămânerea în spital pentru investigaţii suplimentare şi tratament. Profesorul Bălănescu, şeful Cardiologiei, a stat de vorbă cu dânsul. Au hotărât împreună că este mai prudent să rămână în spital. Este conştient, cooperant, acelaşi Ion Iliescu pe care îl ştie toată lumea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, pentru Agerpres.

Ion Iliescu, plângere la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în dosarul Revoluţiei

Ion Iliescu a avut mai multe probleme de sănătate în ultima perioadă. În vară a fost internat tot la Spitalul Elias în urma unui episod de febră puternică. De asemenea, fostul preşedinte a suferit o intervenţie chirurgicală în aprilie din cauza unor probleme cardiace. Pe 1 aprilie a fost operat pe cord la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu. În urma intervenției, medicii i-au extras lichidul pericardic.

În trecut, Ion Iliescu a fost operat de două ori pe inimă pentru a-i fi montate stenturi, iar una dintre intervenții a avut loc la Paris în 2007.

Ce este sindrom coronarian acut

 Potrivit sfatulmedicului.ro, termenul de sindrom coronarian acut este utilizat pentru orice conditie declansata brusc si caracterizata printr-un diminuarea fluxului sanguin catre inima. Sindromul coronarian acut implica atat durerea pe care o persoana o simte in timpul unui atac de cord cat si durerile in piept care se manifesta in stare de repaus sau in timpul unei activitati fizice usoare (angina instabila). Sindromul coronarian acut este adesea diagnosticat in camera de urgenta sau spital. Boala este tratabila daca este depistata rapid. Tratamentul variaza, in functie de semne, simptome si starea generala de sanatate.