Ion Iliescu, în doliu. A murit prietenul său care a fost primul preşedinte al FSN

E doliu în Arad. A murit fostul judecător Ioan Trifa, primul președinte al FSN (Frontul Salvării Naționale), care era un apropiat al lui Ion Iliescu, fostul preşedinte al României.

21 nov. 2021, 13:46
Ion Iliescu, în doliu. A murit prietenul său care a fost primul preşedinte al FSN
foto: specialarad.ro

Ion Iliescu, în doliu. Fostul judecător Ioan Trifa, primul președinte al Tribunalului Arad după Revoluția din 1989, a murit la vârsta de 72 de ani.

Ioan Trifa s-a stins din viață în noaptea de sâmbătă spre duminică, conform Special Arad. Ioan Trifa a fost profesor în cadrul Facultății de Științe Juridice a UVVG Arad. În ultima perioadă, profesorul universitar nu a mai fost prezent la cursuri, cel mai probabil, din cauza unor probleme de sănătate. El se pensionase în urmă cu 10 ani.

Ioan Trifa a fost și primul președinte al FSN (Frontul Salvării Naționale), bun prieten cu fostul președinte al României, Ion Iliescu.

Citeşte şi: Benone Sinulescu, înmormântat cu onoruri militare la Arad. Sicriul cu trupul artistului, întâmpinat cu aplauze

Ion Iliescu, în doliu. A murit prietenul său Ioan Trifa

Prof.univ.dr. Ioan Trifa a deținut pentru o perioadă bună de timp și funcția de decan al Facultății de Științe Juridice din Cadrul Universității Vasile Goldiș Arad. Și-a început cariera de judecător în anul 1978, la Judecătoria Arad, apoi a continuat la Tribunalul Arad.

Ioan Trifa a fost primul președinte al Tribunalului Arad de după Revoluție, în perioada 1990-1997. De asemenea, fostul judecător a deținut și funcția de decan a Facultății de Științe Juridice din cadrul UVVG Arad, conform Aradon.

Citeşte şi: Atac armat în Oraşul Vechi din Ierusalim. Un palestinian cu o mitralieră a făcut ravagii, înainte de a fi împuşcat mortal de Poliţie. Imagini şocante VIDEO