Benone Sinulescu, înmormântat cu onoruri militare la Arad. Sicriul cu trupul artistului, întâmpinat cu aplauze

Benone Sinulescu a fost înmormântat duminică la Cimitirul Eternitatea din Arad. Zeci de oameni l-au condus pe ultimul drum pe regretatul cântăreţ de muzică populară.

21 nov. 2021, 08:04
Benone Sinulescu, înmormântat cu onoruri militare la Arad. Sicriul cu trupul artistului, întâmpinat cu aplauze
Fostul impresar al lui Benone Sinulescu, prima reacţie după moartea artistului

Înmormântarea lui Benone Sinulescu a avut loc astăzi la Arad. Îndoliaţi, zeci de oameni au aplaudat în momentul în care sicriul cu trupul neînsufleţit al artistului a fost scos din Teatru.

Trupul fără viață al lui Nea Beni a fost depus la o casă mortuară. Duminică la ora 8.00, cortegiul funerar a plecat spre Filarmonica din Arad, unde toți cei care l-au îndrăgit îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Ulterior, trupul artistului a fost scos în piața ,,Avram Iancu” din spatele Teatrului, unde cei care doresc pot participa la funeralii.

Artistul își va dormi somnul de veci la cimitirul Eternitatea, unde a ajuns după orele prânzului. Soția artistului a precizat că Benone Sinulescu a fost înmormântat cu onoruri militare pentru că a primit cea mai înaltă distincție din partea fostului președinte Ion Iliescu, în urmă cu mulți ani.

Citeşte şi: Moartea lui Benone Sinulescu, sursă de venit pentru colecţionarii cântecelor sale. Cu cât se vând acum discurile pe vinil ale artistului

,,Totul va începe la ora 13.00, în Piaţa Avram Iancu, acolo unde este suficient spaţiu pentru ca oricine doreşte să-l conducă pe ultimul drum să o poată face. Sau să-i aducă un ultim omagiu„, a declarat Elena Sinulescu, soţia lui Benone Sinulescu, potrivit Glasul Aradului.

Benone Sinulescu este înmormântat astăzi la Arad. Programul funeraliilor

În jurul orei 13, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Benone Sinulescu a fost scos din Teatrul din Arad şi depus în Piaţa Avram Iancu.

Un sobor de preoţi a oficiat slujba în memoria regretatului artist. Mai apoi, în jurul orei 14, cortegiul funerar s-a îndreptat spre Cimitirul Eternitatea (UTA), pe următorul traseu: Teatru -Podgoria – Gară – Mall – Cimitir UTA.

Înmormântarea lui Benone Sinulescu s-a încheiat în jurul orei 15.

Benone Sinulescu îşi va dormi somnul de veci pe aleea centrală a Cimitirului „Eternitatea” din Arad, având mormântul chiar lângă cel al lui Vasile Goldiş, deputat în Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia şi printre numele cele mai răsunătoare ale actului Marii Uniri din 1918, dintre Transilvania şi Regatul României, conform Impact.

Benone Sinulescu a murit în urma unei pneumonii

Îndrăgitul cântăreţ Benone Sinulescu a murit joi, 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani, din cauza unei pneumonii. Artistul avea mai multe probleme de sănătate, iar în luna iulie apropiații și toți cei dragi au crezut că îl vor pierde, după ce artistul a căzut în casă, iar apoi starea sa de sănătate s-a agravat.

Soţia lui a încercat să facă tot ce îi stă în putere pentru a avea grijă de el. Elena Sinulescu mărturisește că medicii vedeau periodic acasă la ei, dar avea și două femei care se ocupau de soțul ei.

Benone Sinulescu s-a stins din viaţă din cauza unei pneumonii de aspiraţie. Medicul Beatrice Mahler a explicat că această formă de pneumonie presupune trecerea conţinutului stomacului în plămân, ceea ce duce la arderea plămânului, şansele de supravieţuire fiind minime.

Beatrice Mahler a explicat că pneumonia de aspiraţie este o pneumonie cu prognostic sever, cu necesar de asistenta important si cu risc de deces mare.

Citeşte şi: Benone Sinulescu şi Petrică Mîţu Stoian, ultima poză împreună. Detaliul tulburător care se observă în fotografie