Ion Iliescu: „Ion Lucian a fost un făcător de teatru”

Fosul preşedinte Ion Iliescu a adus u omagiu marelui artist, pe care l-a cunoscut nu numai ca un actor pe scenă, dar şi personal.

RomaniaTV.net
01 apr. 2012, 08:43
Ion Iliescu: „Ion Lucian a fost un făcător de teatru”

„A fost un făcător de teatru. S-a apropiat de lumea copiilor, a făcut teatrul copiilor (Teatrul Ion Creangă,n.r.). Era un om daruit, era un om care iubea spectatorii, trebuie să ne plecăm in faţa lui cu smerenie, cu respect”, a declarat fostul preşedinte pentru România TV.

Ion Iliescu a vorbit apoi şi despre starea în care se află cultura românească în ziua de astăzi. „Din păcate, nu numai teatrul, ci toată cultura e în suferinţă. Economia de piaţă aduce multe lucruri care dezorientează. Noi am avut o experienţă bună când teatrul era susţinut masiv de către stat. În Franţa, de pildă, sunt doar trei instituţii de stat, dar acolo societatea e bogată şi oamenii au resurse prin care să susţină cultura cu bani. Din păcate, la noi nu se întâmplă aşa ceva. avea dreptate Ion Lucian când vorbea de dezamagire”, a mai spus fostul preşedinte.

Ion Lucian a murit sâmbătă seara, la Spitalul Floreasca din Capitală. Luna aceasta, în ziua de 22, ar fi împlinit 88 de ani. 70 de ani dintre aceştia i-a petrecut pe scenă.