Ion Iliescu, la aniversarea SPP: ”Este un pilon al democrației, modelat după aspirații occidentale”

Fostul preşedinte Ion Iliescu afirmă în mesajul transmis duminică, la 33 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), că SPP este un pilon al democraţiei româneşti, având, instituţional, o contribuţie egală cu a altor structuri în a asigura echilibrul şi evoluţia societăţii noastre, modelată după aspiraţii occidentale.

08 mai 2023, 12:03
Ion Iliescu, la aniversarea SPP: ”Este un pilon al democrației, modelat după aspirații occidentale”

Amintind că a colaborat impecabil cu reprezentanţii acestei instituţii, Iliescu numeşte angajaţii SPP ”un pilon important în definirea normalităţii şi siguranţei României”.

”Se împlinesc 33 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază, un pilon al democraţiei româneşti. Democraţia înseamnă o construcţie nu doar civică sau socială, ci şi instituţională. Reţeta democraţiei este nepersonalizarea structurilor instituţionale sau a formelor de putere. Tocmai de aceea, cu ocazia acestei aniversări a Serviciului de Protecţie şi Pază, este important să ne amintim rolul său esenţial în a asigura siguranţa naţională a democraţiei noastre, fără a-l personaliza, şi să înţelegem că are, instituţional, o contribuţie egală cu a altor structuri în a asigura echilibrul şi evoluţia societăţii noastre, modelată după aspiraţii occidentale”, afirmă fostul preşedinte.

El aminteşte că sunt 33 de ani de tradiţie în educaţia militară şi în sprijinirea sferei civice, şi tot atâţia ani în care a colaborat impecabil cu reprezentanţii acestei instituţii.

Citește și: Klaus Iohannis a promulgat legea. Mii de români primesc banii retroactiv

”Faptul că avem un stat aliniat standardelor europene în privinţa morfologiei sistemelor de apărare este şi rezultatul misiunilor interne şi externe ale SPP. Le urez angajaţilor SPP succes în activitatea lor şi le mulţumesc că sunt un pilon important în definirea normalităţii şi siguranţei României!”, conchide Ion Iliescu, potrivit News.ro.

Fostul preşedinte a transmis şi anul trecut un mesaj la aniversarea SPP.

Iliescu nu mai postase pe blogul său din 6 februarie, de la dispariţia academicianului Răzvan Theodorescu.

Citește și: EXCLUSIV – George Simion aruncă bomba. A fost curtat şi de PSD, şi PNL pentru o posibilă alianță la guvernare