Ion Iliescu: Personal, am aşteptat cu încredere victoria lui Barack Obama

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, la România TV, că Barack Obama  este preşedintele care a readus stabilitatea şi încrederea în societatea americană, iar el, personal, a aşteptat cu încredere victoria acestuia.

RomaniaTV.net
07 nov. 2012, 08:05
Ion Iliescu: Personal, am aşteptat cu încredere victoria lui Barack Obama

Obama a adus o notă de stabilitate şi încredere în societatea americană. A avut un mandat de preşedinte apreciat de americani, ca şi în poziţia internaţională a Statelor Unite. Personal, am aşteptat cu încredere victoria lui Barack Obama”, a spus Ion Iliescu.

Întrebat ce l-a făcut pe Obama câştigător, fostul şeful statul a spus: „Barack Obama avea toate premisele să câştige, chiar şi în condiţiile aproprierii scorurilor, el păstra mereu un anumit avantaj faţă de contracandidatul său, Mitt Romney. Premisele erau favorabile acestuia, ele s-au confirmat. În plus, este întotdeauna avantajul celui care e cunoscut de electorat.” 

„E o perioadă dificilă, economia mondială trece prin momente nu uşoare, Europa se confruntă cu aceste probleme, Statele Unite la fel. SUA a iesit din momentul de vârf al crizei, dar rămân problemele sociale… Sunt probleme fundamentale pentru societatea americană şi pentru economia monmdială, de aceea, nu e un mandat uşor pentru cel care rămâne să conducă”, a conchis Iliescu.

Barack Obama a recâştigat America. Democratul l-a învins pe republicanul Mitt Romney în alegerile prezidenţiale de marţi, obţinând un al doilea mandat istoric la conducerea uneia dintre cele mai puternice ţări din lume. 

După rezultatele din 48 de state şi District of Columbia, preşedintele democrat în exerciţiu Barack Obamaşi-a asigurat un al doilea mandat. Preşedintele democrat în exerciţiu Barack Obama a obţinut 303 mandate de „mari electori”, iar adversarul său republican Mitt Romney 206, potrivit unor estimări difuzate de posturile americane de televiziune, relatează AFP.