Ion Iliescu rămâne internat la Spitalul Elias. Anunţ de ultima oră despre starea de sănătate a fostului preşedinte

Ion Iliescu este internat la Spitalul Elias din Capitală, acolo unde va mai rămâne câteva zile. Medicii au dat noi detalii despre starea de sănătate a fostului preşedinte. 

RomaniaTV.net
05 oct. 2019, 08:24
Ion Iliescu rămâne internat la Spitalul Elias. Anunţ de ultima oră despre starea de sănătate a fostului preşedinte

Ion Iliescu este stabil, iar suferinţa cardiacă se află într-o discretă ameliorare. Cu toate acestea, fostul preşedinte va rămâne în continuare internat. 

„Starea de sănătate a domnului Ion Iliescu este stabilă, iar suferinţa cardiacă se află într-o discretă ameliorare. Supravegherea şi tratamentul vor fi continuate în condiţii de spitalizare”, precizează un comunicat de presă, semnat de managerul spitalului Elias, dr. Mugur Ardelean.

Ion Iliescu a fost internat de urgenţă vineri, la Spitalul Elias din Bucureşti. Fostul preşedinte a ajuns pentru probleme cardiace, iar medicii au decis să rămână în spital pentru a-l supune unor investigaţii amănunţite.

„Problemele dânsului cardiace mai vechi suferă o nouă decompensare şi s-a hotărât rămânerea în spital pentru investigaţii suplimentare şi tratament. Profesorul Bălănescu, şeful Cardiologiei, a stat de vorbă cu dânsul. Au hotărât împreună că este mai prudent să rămână în spital. Este conştient, cooperant, acelaşi Ion Iliescu pe care îl ştie toată lumea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, pentru Agerpres.

Surse medicale susțin că Ion Iliescu suferă de afecţiunea numită „sindrom coronarian acut”. Multe dintre simptomele sindromului coronarian acut sunt asemănătoare cu cele ale unui atac de cord.

Ion Iliescu a avut mai multe probleme de sănătate în ultima perioadă. În vară a fost internat tot la Spitalul Elias în urma unui episod de febră puternică. De asemenea, fostul preşedinte a suferit o intervenţie chirurgicală în aprilie din cauza unor probleme cardiace. Pe 1 aprilie a fost operat pe cord la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu. În urma intervenției, medicii i-au extras lichidul pericardic.

În trecut, Ion Iliescu a fost operat de două ori pe inimă pentru a-i fi montate stenturi, iar una dintre intervenții a avut loc la Paris în 2007.