Ion Iliescu: Se impun demisia Guvernului şi alegeri anticipate! VIDEO

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, la ieşirea din spital, că protestele din stradă sunt justificate şi că se se impun demisia Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 16:46
Ion Iliescu: Se impun demisia Guvernului şi alegeri anticipate! VIDEO

Iliescu a spus că nemulţumirea românilor care protestează în stradă este justificată, responsabilitatea aparţinând preşedintelui Traian Băsescu.

„Oamenii protestează pe bună dreptate. Această formulă preşedinte-jucător este neconstituţională. Preşedintele plăteşte pentru această aventură pe care şi-a asumat-o, să încalce sistematic Constituţia”, a spus Iliescu.

Întrebat dacă este normală numirea din nou în funcţie a lui Raed Arafat la Ministerul Sănătăţii, fostul şef al statului a apreciat că este doar „un recul” în faţa unei măsuri care a generat starea de revoltă.

„Arafat a fost scânteia care a aprins flacăra. Starea de nemulţumire mocnea. Cazul Arafat a fost numai un pretext pentru ca oamenii să-şi exprime nemulţumirea în faţa unei stări de lucruri insuportabile. Vinovaţi sunt cei de la Guvern şi, în primul rînd, preşedintele Traian Băsescu care trebuie neapărat să plătească. Decenţa ar impune ca un Guvern care nu mai are susţinere populară să-şi dea demisia, să se organizeze alegeri anticipate, iar un viitor Parlament să-l sancţioneze pe actualul preşedinte”, a declarat Iliescu.

El a arătat că „lumea s-a săturat şi vrea schimbare”.

„Se impun alegeri anticipate. Parlamentul a fost şuntat. Promovarea de legi prin asumarea răspunderii este o încălcare a locului şi rolului Parlamentului”, a spus Iliescu.