Ion Petrescu, generalul care l-a înfruntat pe Ceauşescu, a murit

Academicianul Ion Petrescu, general al Armatei şi cetăţean de onoare al Braşovului, a încetat din viaţă. În urma unei conflict cu Nicolae Ceauşescu a fost trecut în rezervă.

RomaniaTV.net
21 nov. 2020, 21:19
Ion Petrescu, generalul care l-a înfruntat pe Ceauşescu, a murit
Ion Petrescu a murit

Ion Petrescu a murit. Anunţul a fost făcut de Primăria municipiului Braşov.  Ion Petrescu s-a născut la 4 februarie 1928, în Râmnicu Sărat. La vârsta de 16 ani s-a înrolat în Batalionul de Transmisiuni al Corpului 7 de armată, participând la bătălia de la Budapesta.

A absolvit Şcoala de Ofiţeri de Jandarmi în 1948, şi a fost asistent, lector, conferenţiar şi profesor în instituţii de învăţământ superior din Ministerul de Interne.

În urma unei conflict cu Nicolae Ceauşescu a fost trecut în rezervă. În 1972 a primit titlul de doctor în științe economice, iar în 1976 pe cel de doctor în științe psihologice. Din aceste poziții a devenit un specialist consacrat, un marcant cadru didactic și un cerecetător reputabil, fiind, de asemenea, întemeietor al școlii științifice – Școala de Management din Brașov. Este întemeietor al Şcolii de Management din Braşov, cât şi al Şcolii Doctorale de Management la Universitatea ,,Lucian Blaga’’ din Sibiu.

Draga Olteanu Matei a murit. Reputata actriţă s-a stins la 87 de ani

Ion Petrescu, o carte de vizită impresionantă

Este autor sau coautor a 118 cărți, cursuri, monografii, publicând de asemenea și peste 200 de articole ce abordează în special problemele eficienței economice și a celei manageriale.
Academicianul Ion Petrescu

Din 2004 este și cercetător științific gradul I al Institutului Național de Cercetări Economice al Academiei Române unde investighează problemele performanței și satisfacției în activitatea de cercetare științifică.

Pentru meritele sale domnul Ion Petrescu s-a bucurat de recunoașteri cum ar fi: Membru de Onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România, Membru de Onoare al Academiei de Științe a Moldovei, Membru corespondent al Academiei Americano-Române, Doctor Honoris Causa al Universității ,,Lucian Blaga’’ din Sibiu și al Academiei de Studii Economice a Moldovei. Alte recunoașteri au fost: primirea Premiului Academiei Române ,,Virgil Madgearu’’ pentru cartea ,,Managementul social’’, premiul Oskar-Capital pentru cea mai bună carte economică, Medalia de Aur pentru România din partea Insitutului de Biografii al Statelor Unite ale Americii, Diploma ,,OM al Mileniului’’ din partea Institutului Internațional de Biografii de la Cambridge  pentru serviciile aduse în domeniul managementului.


loading...
Partenerii noștri