Ion Şerban a murit! Doliu imens pentru sportul românesc

Ion Şerban a murit! Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box în perioada 1993-2000 a încetat din viaţă la vârsta de 71 de ani, a anunţat federaţia pe site-ul său oficial.

17 nov. 2020, 11:50
Ion Şerban a murit! Doliu imens pentru sportul românesc

Ion Şerban a murit! Sub conducerea sa, boxul românesc a avut atunci cele mai bune rezultate din istorie. Vârful a fost atins la Campionatele Mondiale de la Houston din 1999, când România a bifat 7 medalii (2 aur, 1 argint și 4 bronz). La număr de medalii, tricolorii au depășit SUA (4) și Cuba (5). Un mare merit l-a avut atunci Ion Șerban, care și-a dat seama că, fără un sistem de relații la vârful boxului mondial, degeaba ai pugiliști valoroși.

Leonard Doroftei împlineşte 50 de ani. Cum a reuşit în box şi în viaţă: „Am luat pumni în cap, dar am mers înainte!”

”De numele lui Şerban se leagă aproape toate ultimele mari performanţe ale ‘nobilei arte româneşti’ de după revoluţie. Forţa României în boxul mondial de după ’90 nu se datora numai pugiliştilor de top pe care îi avea, de la Vaştag, Doroftei, Marian şi Dorel Simion, la Bute, Adrian Diaconu şi mulţi, mulţi alţii, ci şi lui Ion Şerban. Sub conducerea acestuia, pugiliştii români nu s-au temut de arbitraje ostile în marile competiţii internaţionale şi nici nu au avut griji legate de faptul că munca lor nu va fi apreciată financiar aşa cum se cuvine”, se arată în comunicatul FR Box.

Ion Şerban a murit

Ion Șerban a ocupat funcția de președinte al Federației Române de Box în perioada 1993-2000 și a fost șef al secției nobilei arte din cadrul clubului Farul Constanța între 1992 și 1996. Un mare admirator al lui Francisc Vaștag și Leonard Doroftei, Ion Șerban a devenit, în timp, foarte apropiat de cei doi mari campioni ai sportului cu mănuși.

Lucian Bute a fost desemnat între cei mai buni boxeri din istorie!

”Ion Şerban a fost o forţă a boxului mondial, nu numai a celui românesc, pe care l-a iubit şi susţinut necondiţionat. Îi datorăm recunoştinţă pentru tot ce a făcut pentru boxul nostru. Condoleanţe familiei îndoliate şi odihnă veşnică pentru omul şi domnul preşedinte care a fost Ion Şerban!”, a declarat preşedintele FR Box, Vasile Cîtea.


loading...
Partenerii noștri