Lucian Bute a fost desemnat între cei mai buni boxeri din istorie!

Prestigioasa publicaţie World Boxing News a publicat un top al celor mai buni 1000 de boxeri din istorie, în care figurează şi pugilistul român

RomaniaTV.net
13 ian. 2020, 10:06
Lucian Bute a fost desemnat între cei mai buni boxeri din istorie!

Lucian Bute este cel mai titrat pugilist român, fiind inclus de revista World Boxing News în topul celor mai buni 1000 de boxeri ai tuturor timpurilor. Gălăţeanul se află, în viziunea specialiştilor publicaţiei, pe locul 436, un loc mai mult decât onorabil, având în vedere că sub această poziţie se află luptători mult mai mediatizaţi şi consideraţi mari speranţe la vremea lor, ca George Groves sau Chris Eubank Jr.

Bute şi-a început cariera la profesionişti în 2003, într-un meci câştigat împotriva americanului Robert Muhammad, iar primul meci pentru titlu l-a avut în 2008, când l-a învins pe columbianul Alejandro Berrio prin knock out tehnic şi s-a încoronat campion mondial al versiunii IBF la categoria supermijlocie.

În toată cariera, Bute a boxat de 37 de ori în circuitul profesionist, câştigând 32 de meciuri, 25 dintre ele prin KO. Pugilistul român a fost implicat în 13 meciuri cu centura pe masă, din care de 10 ori a fost în postura de a-şi apăra titlul şi a reuşit acest lucru de 9 ori.

Ultima luptă a lui Lucian s-a desfăşurat în 2017, împotriva columbianului Eleider Alvarez, dar anunţul oficial al retragerii a venit abia în luna martie a anului trecut.

Citeşte şi: Anamaria Prodan, confundată cu o prostituată la Londra. Cum s-a terminat totul