Ion Țiriac a achiziționat două „lebede”. Miliardarul român are peste 50 de safariuri în Africa

Miliardarul Ion Țiriac a vorbit, într-un interviu pentru Adrian Artene, despre un vis care va deveni realitate în curând.

20 ian. 2023, 10:25

Ion Țiriac va să mai construiască un muzeu, dar de data aceasta nu este vorba despre mașini. La sfârșitul anului 2022, miliardarul și-a mai împlinit un vis. Acesta a cumpărat două „lebede”, așa cum îi place acestuia să le numească.

E vorba de două mașini Merceds Benz care au fost introduse în galeria auto Țiriac Collection. Una dintre acestea este un model Pullman, cu șase uși, fabricat în 1969. Cealaltă mașină este un 600 în patur uși și datează încă din 1966.

„Aceste două mașini au o istorie în spate, iar pentru mine istoria contează mai mult decât produsul. Am avut șansa să cumpăr aceste două „lebede” acum trei luni. Au trecut printr-o verificare riguroasă, iar astăzi mă bucur să le am în galerie”, a declarat Ion Țiriac.

Citește și: Ion Ţiriac s-a mutat din România. Moft de nabab, unde şi-a luat o proprietate de 5,5 milioane de euro

Ion Țiriac își deschide muzeu de vânătoare

Fostul tenismen vrea să deschidă un muzeu dedicat naturii, vânătoarea fiind cea mai mare pasiune a lui. Acesta va fi construit lângă galeria auto și va conține sute de animale naturalizate. Acesta își amintește că a fost la vânătoare pentru prima datp cu Gheorge Maurer.

În prezent, miliardarul locuiește în Namibia, având în Africa, loc pe care îl iubește nespus, 50 de safariuri.

„Domnul Maurer, pentru care am respect și acum, Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească, a fost unul dintre cei mai mari politicieni ai Europei… Noi nu știm, dar Charles de Gaulle și prietenii săi știu.

Citește și: Dan Negru, vacanță de coșmar în India. „Am simțit că-mi fuge pământul de sub picioare”

Africa pentru mine e un mit, e un drog. Am peste 50 de safariuri în Africa, acum locuiesc acolo, în Namibia. Am o prioritate extraordinar de mare și mă încântă… Am trofee și intenționez să fac un muzeu enorm de… natură, nu spun vânătoare, că nu place multora. Am elefanți întregi, girafe, hipopotami, rinoceri. Am sute de animale. Copiii merită să le vadă”, a mai spus Ion Țiriac.