Ion Ţiriac a aterizat cu propriul avion pe Aeroportul Braşov. Miliardarul a fost la manşă!

Ion Țiriac a sosit, duminică, pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Omul de afaceri s-a aflat la manșa avionului personal și a aterizat în cele mai bune condiții. Anunţul a fost făcut chiar de reprezentanţii aeroportului, care au postat pe pagina de Facebook şi fotografii cu avionul miliardarului.

26 iun. 2023, 15:34
Ion Ţiriac a aterizat cu propriul avion pe Aeroportul Braşov. Miliardarul a fost la manşă!
Ion Ţiriac a aterizat cu propriul avion pe Aeroportul Braşov. Miliardarul a fost la manşă!

Ion Ţiriac a aterizat cu propriul avion pe Aeroportul Braşov. Ţiriac Air a efectuat, vineri, cu un avion de top Gulfstream G200 Galaxy (YR-TII) un zbor de la Bucureşti la Braşov. Ulterior, avionul companiei aeriene deţinută de Ion Ţiriac va efectua un posibil zbor de pregătire pentru echipaj de aproximativ 25 de minute cu decolare de la Braşov şi aterizare pe acelaşi aeroport, potrivit informaţiilor BoardingPass. După aceea, avionul va reveni pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) din Bucureşti.

Citeşte şi: Care sunt singurele plăceri pe care le mai are Ion Ţiriac la 84 de ani. „La mine acasă aşa se face treaba”

Sâmbătă, 24 iunie 2023, un avion mai mare din flota Ţiriac Air a zburat din nou la Braşov. După cele două zile de test, duminică, omul de afaceri a efectuat un zbor privat, la manşa avionului personal. Anunţul a fost făcut de această dată de cei de la aeroport. „Ion Ţiriac a sosit duminică dimineaţă pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Omul de afaceri braşovean s-a aflat la manşa avionului personal şi a aterizat în cele mai bune condiţii, acasă”, e mesajul transmis, alături de imagini.

Țiriac Air a achiziționat la finalul lunii octombrie 2022 un avion privat nou produs de compania braziliană Embraer, potrivit Boardingpass.ro. Avionul Embraer Phenom 300E costă nu mai puţin de 9,45 milioane de dolari, dar, cu funcții personalizate și dotări suplimentare, majoritatea clienților ajung să plătească în jur de 10 milioane de dolari. Ion Ţiriac şi-a achiziţionat un Embraer Phenom 300E, ce poate zbura la o altitudine maximă de 13.716 metri (45.000 de picioare) și au o autonomie de zbor de aproximativ 3.723 kilometri (2.100 de mile nautice). Țiriac Air mai are în flotă un avion Embraer Phenom 300, care este folosit de frații Pavăl, proprietarii Dedeman, un Bombardier Global 5000 (YR-TIK), un Gulfstream G200 Galaxy (YR-TII) și un elicopter Leonardo AW139 (YR-TIA).

Citeşte şi: Noi dezvăluiri despre viaţa lui Ion Ţiriac: „Era foarte sărac, nu avea niciun ban în buzunar. Stătea într-o pivniţă”

Ion Ţiriac deține cel mai performant avion existent în România, un Bombardier G5000, pe care l-a achiziționat cu suma de 30 de milioane de euro. Aeronava are o autonomie de zbor de aproape 11.000 de kilometri și atinge 900 de km/h.