Ion Țiriac a mers la cumpărături, în stațiunea Mamaia. Ce și-a achiziționat miliardarul român

În ultimii ani, de la declanșarea crizei COVID-19 și a restricțiilor de călătorie, Ion Țiriac a petrecut mai mult timp în România. Printre destinațiile de vacanță ale miliardarului român se numără stațiunea Mamaia.

22 iul. 2022, 17:43
Ion Țiriac a mers la cumpărături, în stațiunea Mamaia. Ce și-a achiziționat miliardarul român
Cine va moşteni averea lui Ion Ţiriac

De curând, fostul jucător și impresar din tenis a petrecut câteva zile în stațiunea aflată la malul Mării Negre. Miliardarul e turist, dar și investitor. El și-a cumpărat două apartamente de lux, localizate la doar 50 de metri distanță de plaja H2O, din nordul stațiunii.

În vecinătatea plajei H20 se află Crazy Beach, dar și cluburile Fratelli, Nuba și Loft.

Construcția clădirii în care Ion Țiriac are apartamentele a început în anul 2018. Afaceristul român a fost printre primii investitori. Miliardarul a achiziționat imobile cu vedere la mare.

Pe plaja din Mamaia, Ion Țiriac a fost văzut în compania iubitei sale, cu 31 de ani mai tânără, Sophie Ayad (52 de ani). Țiriac și Ayad sunt împreună din 1994 și au împreună doi copii.

 

Ion Țiriac își vinde afacerile

 

Ion Țiriac este al doilea cel mai bogat român, potrivit Forbes, cu o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari. Lider în acest top este informaticianul Daniel Dineș, de la UiPath, cu o avere estimată la 2,9 miliarde de dolari.

Ion Țiriac împarte poziția a doua în topul celor mai bogați români cu informaticienii Ion Stoica și Matei Zaharia, urmați de matematicianul Dragoș Pavăl, de la Dedeman, cu o avere de 1,5 miliarde de dolari. Adrian Pavăl, cealaltă „jumătate” a Dedemanului, are o avere estimată la 1 miliard de dolari.

În ultimii ani, Ion Țiriac a renunțat la mai multe active din portofoliu. Printre acestea, turneul de tenis de la Madrid, pentru 360 de milioane de euro, către IMG și Țiriac Leasing către Banca Transilvania. Afaceristul român și-a transferat lichiditățile, peste 1 miliard de euro, în contul unei fundații private, Puma Foundation, cu sediul în Panama.

Potrivit presei de cancan, Ion Țiriac și-a cumpărat un loc de veci în Cimitirul Bellu. Mega-cavoul ar avea două cripte subterane și șase supraterane. În total, 18 locuri în care afaceristul a cheltuit 80.000 de euro.