Ion Țiriac anunță sfârșitul pentru Simona Halep. Miliardarul nu mai speră la o revenire în tenis: „Extraordinar de greu”

Ion Țiriac nu are previziuni bune în ceea o privește pe Simona Halep. Miliardarul susține că, la vârsta pe care o are acum sportiva, o revenire în tenis este puțin probabilă.

07 oct. 2023, 09:07
Ion Țiriac anunță sfârșitul pentru Simona Halep. Miliardarul nu mai speră la o revenire în tenis: „Extraordinar de greu”
Ion Țiriac anunță sfârșitul pentru Simona Halep. Miliardarul nu mai speră la o revenire în tenis: „Extraordinar de greu”

Ion Țiriac a început să nu mai creadă în posibilitatea revenirii Simonei Halep pe terenul de tenis. După suspendarea de patru ani, aceasta nu ar mai reuși să revină la performanțele de odinioară. Miliardarul nu poate decât să spere, însă șansele ar fi mici.

Citește și: Ion Ţiriac, reacţie fără precedent în cazul de dopaj al Simonei Halep. Acuzaţii grave ale miliardarului: „Uite cum au fugit toţi ca şobolanii”

Ion Țiriac nu mai speră la revenirea Simonei Halep în tenis

Fostul lider mondial a fost suspendat patru ani pentru dopaj, iar Ion Țiriac crede că, indiferent ce decizie se va lua la TAS, în urma contestației făcute de Simona Halep, acesteia îi va fi aproape imposibil să mai revină la forma de dinaintea sentinței. Pentru un sportiv trecut de 30 de ani ar mai fi nevoie de alți ani de antrenamente și pregătire pentru o revenire de succes. În acest context, Simona ar putea să recâștige titluri mondiale când va avea 36 de ani, vârstă la care mulți sportivi aleg să se retragă.

„Un sportiv care un an de zile e afară, mai are nevoie de patru ani să revină la forma pe care o avea, să revină înapoi, la vârsta asta. O să fie extraordinar de greu pentru ea, chiar dacă mâine dimineaţă începe să se antreneze full şi să joace turnee. Să sperăm! E un sportiv care ne-a dat Wimbledon, care ne-a dat numărul unu în lume într-un mare sport, nu într-un sport minor”, a spus Ţiriac pentru Antena Sport.

Miliardarul a amintit și de momentul în care Simona Halep a învins-o fără drept de apel pe Serena Williams, în mai puțin de o oră, cu un scor impresionant. Nu orice sportiv ar putea face o astfel de performanță, astfel că fostul mare campion susține că Simona ar trebui să conteste sentința primită la orice instituție și instanță compententă.

„Atenţie, fata asta e câştigătoare de Wimbledon, nu câştigătoare, ce a fost a fost cea mai mare înfrângere a acestei mari campioane, Serena, din viaţa ei. A bătut-o în 38 de minute, 6-2, 6-2, sau cât dracu a fost, că am fost şi eu acolo. Simona, după părerea mea, ar trebui să îi atace pe toţi. Şi jurisdicţie normală, la New York, că acolo s-a întâmplat. Are trebui să ceară 100 de milioane pagubă, pentru că i-au distrus viaţa”, a mai adăugat omul de afaceri.

Simona Halep a fost ștearsă din clasamentul mondial, însă va putea participa la turneele WTA și cele de Grand Slam, dar doar în baza unui wild card. Regulamentul prevede că o jucătoare nu poate primi mai mult de șase wild carduri într-un sezon, la turneele WTA 1000, WTA 500 și WTA 250, astfel că sportiva din Constanța va fi obligată să obțină rezultate notabile încă de la primele competiții la care va fi acceptată, asta pentru a urca în clasament și a se putea înscrie la competiții în baza locului ocupat. În caz contrar, Simona va fi nevoită să participe la turnee obscure din circuitul ITF.

Citește și: Lovitură de proporţii dată de Ion Ţiriac. Cel mai bogat român recunoaşte că a fost ajutat de Marcel Ciolacu: „Am găsit înţelegere la prim-ministru”