ION ŢIRIAC are toată AVEREA într-un off-shore din PANAMA

Ion Țiriac și-a pus toată averea într-o fundație off-shore din Panama, din care mai face parte și prietenul său Klaus Mangold, fostul director executiv al Daimler,  producătorul limuzinelor Mercedes.

RomaniaTV.net
06 apr. 2016, 17:31
ION ŢIRIAC are toată AVEREA într-un off-shore din PANAMA

Ion Țiriac, 76 de ani, este gazda permanentă a lui Klaus Mangold pe domeniul său de vânătoare de la Balc și merg împreună la întâlniri oficiale. Cei doi au apelat la casa de avocatură Mossack Fonseca, aflată în centrul scandalului global Panama Papers. Documentele arată că Mangold și Țiriac sunt membri într-o fundație privată din Panama, fundație care a devenit beneficiarul final al marilor afaceri derulate în România de fostul sportiv.

Ceilalți trei membri ai fundației sunt: Rodica Țiriac – sora afaceristului, fiul acestuia – Ion Alexandru Țiriac și Nicolai Mîndrilă – avocatul și partenerul tradițional al fostului tenismen.

Şeful ANAF şi al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor, audiaţi pe tema „Panama Papers”

Nicolai Mândrilă, avocatul lui Ion Ţiriac, a declarat că fundația este practic testamentul financiar al omului de afaceri.

„Puma Foundation este o fundație pentru clauză de moarte. Tot ce înseamnă patrimoniul lui Ion Țiriac se închide în Puma Foundation. Asta înseamnă că orice tranzacție se închide, în final, în Puma Foundation. Fondator unic al fundației este Ion Țiriac. Toți ceilalți care apărem acolo, eu, Rodica Țiriac, Klaus Mangold avem aceeași poziție, membri ai consiliului director, avem atribuții îndeobște după moartea acestuia. Dacă până atunci nu o dizolvă… (n.r.- râde). Acolo se va împărți totul, în funcție de cum dispune în ultima scrisoare beneficiarul în viață. Dispozițiile fundamentale, inclusiv dreptul de veto, le are Ion Țiriac”, a declarat Nicolai Mândrilă pentru RISE Project.

PANAMA PAPERS: Casa de avocatură Mossack Fonseca spune că este victima unui atac informatic