Ion Ţiriac construieşte o sală polivalentă în Otopeni. Codin Maticiuc: „E ceva cum nu s-a mai văzut în România”

Omul de afaceri Ion Țiriac pregăteşte un proiect de amploare în domeniul sportului. Este vorba despre o sală polivalentă care va fi ridicată în Otopeni.

06 iun. 2022, 08:00
Ion Ţiriac construieşte o sală polivalentă în Otopeni. Codin Maticiuc: „E ceva cum nu s-a mai văzut în România”

Codin Maticiuc, prezentat drept un apropiat al miliardarului, a dat detalii despre complexul sportiv pe care Ion Ţiriac vrea să-l construiască.

„România va avea în curând o sală polivalentă, cu 8.000 de locuri, dar și un complex sportiv unicat, la Otopeni. Se construiește și un bazin olimpic, terenuri de tenis, centru de recuperare, sală de forță. Este ceva cum nu s-a mai văzut în România, proiect pentru care s-a alocat o sumă foarte, foarte mare de bani”, a spus Maticiuc, la Antena Stars.

Potrivit Profit.ro, proiectul lui Ion Țiriac constă în construcția unei clădiri cu o suprafață de circa 6.700 de metri pătrați ce va cuprinde un bazin de înot olimpic cu dimensiunile de 50 metri x 25 metri, un bazin pentru recuperare cu dimensiunile de 10 metri x 25 metri, gradene pentru public și sportivi de aproximativ 790 locuri, vestiare pentru sportivi și oficiali, vestiare publice, săli de forță, zonă de recuperare, saună umedă și uscată, hammam, cabinete medicale, grupuri sanitare publice, garderobă, cabină de arbitraj, cabină de presă și spații de birouri pentru administrație.

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Ion Ţiriac când a văzut imaginea cu el deghizat în cerşetor. Nimeni nu se aştepta la asta!

Tribuna pentru spectatori se va afla pe latura de est a bazinului și are o lungime de 43,80 metri și este împarțită în două sectoare cu 9 rânduri. Astfel, aceasta va avea o capacitate totală a tribunei de 516 locuri, dintre care 48 de locuri la loja și 468 de locuri pentru public.

Tribuna pentru sportivi se află pe latura de nord a bazinului și are o lungime de 23,50 metri și este împărțită într-un sector cu trei scări, rezultând o capacitate totală a tribunei de 297 locuri.

Complexul sportiv se va construi pe un teren de aproape un hectar, aflat în proprietatea lui Ion Ţiriac.

În 2021, miliardarul Ion Țiriac a anunțat că pregătește construcția unei săli ultramoderne de gimnastică, a unui bazin, a unei academii de tenis și a unui mini-stadion lângă patinoarul din Otopeni, conform GSP. Fostul jucător de tenis menţiona atunci că fundația sa a investit deja 50 de milioane de euro în acest proiect.

Citeşte şi: Care este restaurantul preferat al lui Ion Ţiriac. Fosta iubită l-a dat de gol: „Acolo îi place să meargă”