Ion Ţiriac, contestat în continuare de cei mai buni tenismani ai lumii

Jucătorii de tenis din vârful ierarhiei ATP sunt nemulţumiţi de decizia lui Ion Ţiriac de a vopsi în albastru zgura de la turneul de la Madrid. Ei au ameninţat chiar că vor boicota competiţia, dar în cele din urmă au înmuiat tonul.

RomaniaTV.net
11 mai 2012, 19:47
Ion Ţiriac, contestat în continuare de cei mai buni tenismani ai lumii

Ion Ţiriac a reuşit să-şi pună în cap cei mai mari jucători de tenis din lume. Ţiriac e criticat dur pentru că a colorat zgura obişnuită în albastru, la turneul de la Madrid.

Primii care au fost revoltaţi de decizia lui Ţiriac au fost Rafael Nadal şi Novak Djokovic. Acum, a venit rândul şi lui Roger Federrer. „Este trist că jucătorii sunt nevoiţi să joace pe o suprafaţă pe care nu o agrează”, a declarat fostul număr 1 mondial.

Totuşi, odată turneul început, jucătorii şi-au nuanţat poziţia. „Cred că mai am nevoie de o zi sau două pentru a-mi exprima o opinie clară”, a declarat Djokovic. În ciuda opoziţiei arătate iniţial, Nadal şi Federrer au acceptat în final să joace la turneul de la Madrid.

Cu toate că a rămas ferm pe poziţii şi nu a acceptat să schimbe suprafaţa de joc, în ciuda criticilor celor mai buni jucători ai lumii, Ion Ţiriac a admis că zgura albastră de la Madrid nu este chiar cea mai bună suprafaţă. „Este adevărat că suprafaţa este alunecoasă, dar nu va fi aşa şi anul viitor”, a declarat Ţiriac, care, conform As, nu are de gând să schimbe nimic şi a spus că jucătorii trec, dar competiţiile rămân.

Ion Ţiriac a menţionat că vrea să introducă şi mingi fosforescente, „deoarece contrastul dintre terenul albastru şi mingea galbenă nu este cel mai bun”