Ion Țiriac, decizie șocantă! Se pregătește pentru zilele negre. Pe ce a putut să cheltuiască 80.000 de euro

Ion Țiriac este deja cunoscut de întreaga lume pentru investițiile sale uriașe, însă ultima achiziție a magnatului a șocat pe toată lumea! Deși, dacă ținem cont de conturile lui, suma de 80.000 de euro pare neînsemnată, destinația banilor este cea care a creat vâlvă.

24 ian. 2023, 14:15
Ion Țiriac, decizie șocantă! Se pregătește pentru zilele negre. Pe ce a putut să cheltuiască 80.000 de euro
Ion Ţiriac pregăteşte o lovitură fantastică pentru România

Vine un moment în viață în care ești obligat să te gândești că se apropie zile negre și să plănuiești cu atenție ce urmează să se întâmple în situația respectivă. Acesta este și cazul lui Ion Țiriac, care a decis să investească aproximativ 80.000 de euro pentru ceva total neașteptat. Se pare că magnatul a achiziționat, în urmă cu câteva luni, un loc de veci în celebrul cimitir Bellu din Capitală, după cum a declarat bunul său prieten Ilie Năstase.

Citește și: Ion Țiriac a achiziționat două „lebede”. Miliardarul român are peste 50 de safariuri în Africa

Miliardarul în vârstă de 83 de ani a vrut să se asigure că, atunci când va veni îngrozitorul moment, lucrurile sunt deja pregătie. Se pare că acesta a a achiziționat o parcelă de pământ în cel mai scump cimitir din țară, pentru care a plătit aproximativ 50.000 de euro. Acolo urmează să se construiască 12 cripte subterane și 6 cripte supraterane, pentru care se vor folosi cele mai scumpe și luxoase materiale, respectiv marmură și granit. Vor putea fi înmormântate nu mai puțin de 18 persoane, iar prețul total se va ridica la 80.000 de euro.

Dat fiind că spațiul este cât se poate de generos, Ion Țiriac încearcă să îl convingă pe bunul să prieten, Ilie Năstase, să accepte să fie înmormântat în același loc. Insistențele lui Țiriac vin în contextul în care Năstase, declara în februarie, că nu a făcut niciun fel de pregătire în acest sens, ba mai mult nu s-a gândit deloc la acel moment.

Planul lui Țiriac a fost deconspirat de Ilie Năstase pentru PlaySport.ro, cu ceva timp în urmă. La momentul respectiv, primul lider din istoria circuitului ATP a confesat că nu se gâdește deloc la moarte, deoarece este cât se poate de atent cu sănătatea și în prezent se simte foarte bine și în puteri. Tot din acest motiv, fostul sportiv, nu a luat în calcul nici întocmirea unui testament, nici achiziționarea unui loc de veci. Întrebat dacă i-ar lăsa vreo moștenire lui Țiriac, Năstase a răspuns că nu ar avea ce, deoarece fostul său partener de joc este cu mult mai bogat.

Ion Țiriac vrea să se îngroape cu Ilie Năstase. I-a și lansat invitația. Ce i-a răspuns „Nasty”

„Sunt încă foarte puternic, am o super energie, vă spun eu că mai trăiesc mult și bine. Eu mă gândesc în ce vacanțe mai merg, nu mi-am făcut vreodată probleme de testamente, moșteniri. Nici măcar la copiii mei nu m-am gândit din acest punct de vedere pentru că le-am asigurat tot ceea ce au nevoie, nu le lipsește nimic.

Nu am ce să-i las eu lui. Poate el mie. Despre Ion știe toată lumea că e mult mai bogat decât mine. Dar nici nu vreau să mă gândesc la asta. Refuz. Vă asigur că, atât eu, cât Țiriac suntem încă foarte puternici, nu ne ducem noi așa de tineri.

M-a întrebat, cândva, Ion Ţiriac dacă mi-am găsit un loc de veci, dacă mi-am aranjat treburile astea de după, ştiţi dumneavoastră! Şi eu i-am spus că nu am aşa ceva, un loc de veci. Că nu m-a preocupat chestiunea asta. A zist că el şi-a cumpărat o parcelă la Bellu, unde-şi ridică un mausoleum (n.r: râde). Şi Țiriac a adăugat pe loc: ”Te invit la mine!” M-am uitat la el şi i-am spus doar atât: ”Vin, dar cu condiţia să stau eu deasupra. Că toată viaţa ai fost tu deasupra. Acum ar fi momentul să mai facem schimb!”, ne-a spus Ilie Năstase în februarie.

Citește și: Testamentul lui Ion Ţiriac. Cum se va împărţi averea miliardarului: „Activele mele vor fi împărțite în 33 de felii egale”