Testamentul lui Ion Ţiriac. Cum se va împărţi averea miliardarului: „Activele mele vor fi împărțite în 33 de felii egale”

Ion Țiriac (83 de ani) are o avere estimată la câteva miliarde de dolari. Presa italiană scrie că fostul mare tenismen ar avea nu mai puțin de 33 de moștenitori.

01 ian. 2023, 22:15
Testamentul lui Ion Ţiriac. Cum se va împărţi averea miliardarului: „Activele mele vor fi împărțite în 33 de felii egale”

Viața lui Ion Țiriac este o poveste modernă, unică, de la băiatul născut în munții Transilvaniei la averea de 2 miliarde de dolari, de la racheta de tenis la lumea afacerilor. Astăzi Ion Țiriac este cel mai bogat sportiv din lume.

Primul român care a intrat pe lista Forbes a recunoscut că are 33 de copii, dintre care doar 3 îi poartă numele.

Citeşte şi: Răspunsul dat de Ion Țiriac jr. care alimentează zvonurile că s-a despărțit de Sorana Cîrstea

 

Cum se va împărţi averea lui Ion Ţiriac

„Întotdeauna mi-au plăcut femeile, nu-mi explic de ce. Din cei 33 de copii ai mei, doar 3 sunt legitimi și au numele meu… Activele mele, însă, vor fi împărțite în 33 de felii egale și toată lumea va primi aceeași sumă”, a mărturisit milioardarul, citat de Outsidernews.it.

Citeşte şi: Ion Țiriac și-a scos iubita cu 45 de ani mai tânără la mall. Îmbrăcat în trening, miliardarul de 83 de ani a condus un SUV Maybach de 300.000 de euro

Aceeaşi publicaţie italiană notează că Ion Țiriac este și un colecționar de mașini. „Am toate Ferrari-urile care au ieșit, am toate Mercedes-urile care au ieșit, am toate Jaguar-urile care au ieșit, am și toate Porsche-urile care au ieșit”.

Astăzi activele lui Ion Ţiriac sunt în jur de 2 miliarde de dolari, o sumă imensă chiar și pentru cele mai mari nume din sport. Un record neobișnuit la sfârșitul unei vieți neobișnuite. O viață pe care, mai devreme sau mai târziu, o vom savura stând confortabil la cinema, mai scriu jurnaliştii italieni.

De asemenea, fostul tenismen deține o flotă impresionantă! În 2022 şi-a achiziţionat un avion nou, Embraer Phenom 300E, ce poate zbura la o altitudine maximă de 13.716 metri (45.000 de picioare) și au o autonomie de zbor de aproximativ 3.723 kilometri (2.100 de mile nautice), potrivit Boardingpass.ro. Țiriac Air mai are în flotă un avion Embraer Phenom 300, care este folosit de frații Pavăl, proprietarii Dedeman, un Bombardier Global 5000 (YR-TIK), un Gulfstream G200 Galaxy (YR-TII) și un elicopter Leonardo AW139 (YR-TIA).