Ion Ţiriac extinde complexul rezidenţial Stejarii Country Club. Magnatul construieşte încă 200 de apartamente

O companie membră a Ţiriac Group a primit autorizaţie din partea Primăriei Sector 1 pentru construirea a cinci blocuri cu patru etaje în continuarea complexului Stejarii din nordul Capitatalei, definitivat în urmă cu un deceniu. Investiţia ar putea depăşi suma de 100 de milioane de euro, conform calculelor Profit.ro.

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 08:01

Proiectul se desfăşoară pe un teren de aproximativ 2,4 hectare, amplasat în continuarea zonei de agremenent Stejarii Country Club din Pădurea Băneasa, unde în trecut funcţionau serele fermei Avicola.

Citeşte şi: Ion Ţiriac a încercat să îl impresarieze pe Michael Schumacher. Cum l-a refuzat pilotul: Nu schimbi o echipă câştigătore

„În acest moment lucrăm la proiectul de dezvoltare rezidențială într-o singură fază, însă echipa Țiriac Imobiliare încă analizează parametrii și factorii ce trebuiesc luați în calcul pentru finalizarea unui proiect sustenabil”, au transmis, pentru Profit.ro, reprezentanții Țiriac Imobiliare.

Realizarea fazei a doua a complexului rezidenţial a fost anunţă în urmă cu mai mul timp, însă a fost amânată. În prima etapă au fost construite opt clădiri cu 285 de apartamante de lux, a căror dezvoltare a ajuns la peste 200 de milioane de euro. 

Ion Ţiriac a încasat în anul 2018, ultimul an de raportare, un profit cu 2,5% mai mic din afacerea Stejarii, cu apartamente de lux destinare închirierii,o atenuare a scăderii consemnate în 2017. Cu toate acestea, cifra de afaceri a crescut cu 6,2%. Complexul Stejarii a generat în 2018 un profit net de circa 4,2 milioane euro, față de 4,3 milioane euro un an mai devreme, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice. 

Ion Ţiriac a comercializat, în timpul construcţiei, o mică parte din locuinţe, însă după finalizare s-a orientat exclusiv către închiriere. Această soluţie a fost anunţată şi pentru faza a doua a complexului.

Chiria unui apartament cu două camere în complexul rezidenţial porneşte de la 1.000 de euro pe lună şi ajunge la 6-7.000 de euro pentru un penthouse. Printre chiriaşi se numără fiul afaceristului român, Ion Alexandru Ţiriac şi fostul fotbalist Cristian Chivu.