Lovitură teribilă pentru Simona Halep! Apărarea fostului lider WTA, aruncată în aer: „Dovada încălcării regulilor este aceasta!”

Simona Halep se află în stare de suspendare temporară după ce a fost depistată dopată la US Open, cu substanţa roxadustat. Fostul lider WTA n-a mai jucat de pe 29 august 2022 şi spera să revină cât mai repede în competiţii, dar a primit o veste teribilă de la Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului.

09 ian. 2023, 09:22
Lovitură teribilă pentru Simona Halep! Apărarea fostului lider WTA, aruncată în aer: „Dovada încălcării regulilor este aceasta!”

Lovitură teribilă pentru Simona Halep! Fostul lider WTA nu poate scăpa de suspendare nici dacă va demonstra că substanţa interzisă a ajuns în corprul ei fără să ştie. Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) i-a avertizat pe jucători asupra riscurilor pe care le presupune consumul de suplimente nutritive, astfel că aceştia nu pot fi absolviţi de vină!

Citeşte şi: Patrick Mouratoglou a rupt relaţia cu Simona Halep. Gest incredibil în plin scandal de dopaj

„!Suplimentele trebuie privite cu prudență, deoarece există un risc substanțial de contaminare cu substanțe interzise și / sau substanțe periculoase pentru sănătate. Suplimentele nu sunt clasificate ca alimente și, prin urmare, nu sunt supuse acelorași standarde de producție. Au avut loc mai multe încălcări ale regulilor anti-doping în cadrul TADP (Programul anti-doping de tenis) din cauza prezenței unor substanțe interzise în suplimentele consumate. Suplimentele din toate regiunile pot prezenta un risc crescut de încălcare a antidopingului. ITIA nu a recomandat utilizarea niciunui supliment. În cele mai multe cazuri, o dietă echilibrată cu alimente normale este suficientă pentru a satisface cerințele nutriționale. Jucătorii nu ar trebui să creadă prospectul care apare pe suplimente, de exemplu că sunt aprobate de WADA sau CIO sau că nu conțin substanțe interzise”, a anunțat Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului, citată de ProSport.

Citeşte şi: Imagine controversată cu Simona Halep. Unde a fost surprinsă românca în plin scandal de dopaj FOTO

Astfel, Simona Halep are şanse infime de a primi o suspendare mai mică de 12 luni, urmând a reveni, cel mai probabil, în a doua parte a anuluji 2023. „Este datoria personală a fiecărui jucător să se asigure că nicio substanță interzisă nu pătrunde în organismul său. Jucătorii sunt responsabili pentru orice substanță interzisă sau pentru oricare dintre metaboliții sau markerii prezenți în probele lor. În consecință, nu este necesar să se demonstreze intenția, culpa, neglijența sau utilizarea conștientă din partea jucătorului pentru a stabili o încălcare a regulii anti-doping! Nici lipsa de intenție, culpă, neglijență sau cunoaștere a jucătorului nu este o apărare în fața unei afirmații conform căreia a fost comisă o încălcare a regulilor anti-doping”, a mai precizat ITIA.